Ilustrační foto. Zdroj: Knihovna Kadaň
Ilustrační foto. Zdroj: Knihovna Kadaň
Co se chystá

Kadaň – Kadaňská knihovna slaví! V úterý 10. ledna uplyne přesně 70 let od jejího založení.

Na všech odděleních knihovny bude zahájena výstava Knihovna – včera a dnes, která představí knihovnictví ve zcela novém světle. Těšit se můžete třeba na knihovnické rekordy – víte, jak vypadá nejmenší knihovna na světě? A která kniha se nejvíc krade? A nebo jaká je vůbec nejdelší kniha na světě? Zájemci se budou moci podívat i jak vypadaly nejstarší knihovny světa a kdy vznikaly.

Návštěvníci si prohlédnou také originální sbírku fotografií a dokumentů zachycujících historii kadaňské nihovny. Mezi 14. a 17. hodinou se děti budou moci vyfotit s Maxipsem Fíkem. A po celé odpoledne bude v oddělení pro dospělé připravené pohoštění, navíc všichni čtenáři dostanou stylovou záložku. Na sedmnáctou hodinu je připravena beseda s vrakovým potápěčem Jindřichem Böhmem, mezinárodně uznávaným hledačem potopených tajemství.

Oslavy ale lednem nekončí. Výstava v knihovně potrvá až do března. V průběhu března také knihovna dostane další narozeninový dárek – dočká se tolik očekávané rekonstrukce chodby a vstupních prostor.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru