Autorka her pro děti a dospělé a pedagožka Iva Šimková v roli babičky. Zdroj: zoopark
Autorka her pro děti a dospělé a pedagožka Iva Šimková v roli babičky. Zdroj: zoopark
Co se chystá

Chomutov - Sníh se sype ze všech stran, v kamnech praská oheň, na stole voní čaj, křížaly a teplý perník. Babička dopočítá oka na pletení, přehlédne děti kolem stolu a začíná vyprávět. I když to vypadá jako výlet do díla českých klasiků, jedná se o žhavou současnost.

Ve skanzenu Stará Ves v chomutovské zooparku začal 14. ledna cyklus literárně tvůrčích sobot s názvem „Babičko, vypravuj“. Vyprávění autorky her pro děti a dospělé a pedagožky Ivy Šimkové v roli babičky se brzy prolínalo s vyprávěními dětí a jejich rodičů a nenápadně se překlápělo do světa fantazie. „Hodně dětí chce psát, baví je to, ale neví, jak na to. Napadlo mě, že přes společné vyprávění bych jim pomohla najít cestu," vysvětlila Iva Šimková, jak myšlenka tvůrčích sobot vznikala.

Pokračování sobotního workshopu pro začínající literáty bude 28. ledna od 14.00 hodin na statku skanzenu Stará Ves.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru