Výstava se řadí mezi tzv. kontaktní. Exotičtí motýli létají přímo mezi návštěvníky. Foto: Papilonia Liberec
Výlety

Liberec – Po Karlových Varech, Praze, Brně, Ostravě a dalších místech v Česku jsou exotičtí motýli k vidění i v Liberci. Na začátku dubna zde proběhlo slavnostní otevření unikátní stálé expozice motýlího domu Papilonia. Milovníci motýlů se ale rozhodně nudit nebudou, protože každá expozice je jiná.

Tato se nachází v obchodním domě Forum Liberec v samotném centru města a láká nejen na nejkrásnější motýlí druhy na světě, ale také na záhadu letadla zříceného uprostřed džungle. 

Turistická atrakce s přidanou hodnotou
Papilonia je speciálně vybudovaný ekosystém, který exotickým motýlům simuluje přirozené prostředí pro zdravý a aktivní život a hostům přináší neopakovatelné zážitky. Celá prohlídka je kontaktní a umožňuje tak seznámení s motýlími druhy z Jižní Ameriky, Asie nebo Subsaharské Afriky bez jakýchkoli bariér. Nabízí tedy mnohem víc než jen vizuální zážitek, což je v dnešní digitální době velkou výhodou.

 Foto: Papilonia Liberec

Na své si v Papilonii přijdou i samotní motýli, kteří zde mají každý den ideální podmínky. Přítomnost návštěvníků je nijak nestresuje, protože nemají z lidí vrozený strach. Naopak s nimi často interagují přímým kontaktem a obzvlášť je přitahují výrazné barvy na oblečení nebo ovocné parfémy. Návštěvníci si je tedy mohou vyfotit nebo si s nimi udělat selfie. A podle vedení atrakce to může dokonce pomoci šíření osvěty o tomto užitečném, ale v přírodě bohužel ohroženém druhu.

„Motýlů v přírodě bohužel ubývá, a proto je nutné, aby lidé motýly poznali osobním zážitkem a chápali jejich potřeby. Protože o čem nic nevíme, to neumíme chránit,“ říká provozovatel motýlího domu Roman Štěpánek. 

Liberecká Papilonia pro malé i velké návštěvníky
Papilonii spojuje jednotný koncept, ale rozdílná tematika. Pro libereckou expozici byla vybrána záhada letadla, které se zřítilo uprostřed džungle. Podle provozovatele je ideální pro kluky a holky jakéhokoli věku, kteří do motýlího domu zamíří ze širokého okolí, stejně tak může být společným zážitkem pro rodiče a prarodiče s dětmi a vnoučaty, ale i mladé páry nebo aktivní lidi v jakémkoli věku. A to především díky umístění na strategickém místě s výbornou dopravní dostupností. 

Foto: Papilonia Liberec

Zázemí poskytuje Papilonii obchodní centrum Forum Liberec, jehož vedení od počátku projevovalo velký zájem o provoz této atrakce a prokázalo velkou vstřícnost. I přes technicky náročnou výstavbu se tedy podařilo motýlí dům otevřít v plánovaném termínu. 

„Přáli jsme si, aby si návštěvu mohli užít nejen děti, ale i jejich rodiče. Aby to bylo místo zajímavé pro prarodiče s vnoučaty i pro mladý zamilovaný pár nebo aktivní lidi středního věku, kteří si zde takzvaně vyčistí hlavu od pracovních a jiných každodenních povinností,“ doplňuje Roman Štěpánek.

Foto: Papilonia Liberec

Motýlí dům Papilonia Liberec je otevřen celoročně, denně od 9 do 20 hodin. Najdete ho v OC Forum Liberec (2. patro), Soukenné náměstí 2a. Více informací najdete ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru