Chomutov - Zkuste si tento čtvrtek (31. března) vyjít na podvečerní procházku do centra města, zavítejte do atria knihovny, odtud po schodech do galerie Špejchar, a jste u cíle. Právě tady v 18 hodin začne velikonoční koncert chomutovského smíšeného sboru Hlahol. „Špejchar je krásné místo a vyznačuje se tím, že kvalita akustiky v něm stoupá s počtem posluchačů. Každý z návštěvníků tak má jedinečnou a vzácnou příležitost svou přítomností zvýšit hudební prožitek ostatních,“ říká dlouholetý sbormistr pěveckého tělesa Miroslav Šulc.

2903hlahol

Skladby českých mistrů

Důvodů, proč koncert vidět a slyšet je ale podstatně více. „Velikonoční repertoár se v programech sborů příliš často nevyskytuje, je tudíž velká pravděpodobnost, že uslyšíte skladby méně známé, nicméně poslechuhodné. Budeme zpívat téměř výlučně tvorbu českých skladatelů od 18. století do současnosti a chtěli bychom posluchače přesvědčit, že díla současných autorů nezaostávají krásou a srozumitelností za českými klasiky 19. století,“ láká k návštěvě Šulc.

Kdy, kde, za kolik

Jak bylo v úvodu zmíněno, koncert proběhne ve čtvrtek 31. března v galerii Špejchar, začátek je naplánován na 18.00 hodin. Za vstup zaplatíte 60 korun. Jako svého hudebního hosta si Hlahol přizval Komorní orchestr města Chomutova.

O Hlaholu

Smíšený pěvecký sbor Hlahol působí v Chomutově již od roku 1947. Původní repertoár obsahoval převážně díla českých klasiků a romantiků, v posledních desetiletích se pod vedením sbormistra MUDr. Miroslava Šulce rozšířil o tvorbu barokních a renesančních mistrů evropských i českých. Soubor uvádí též díla současných českých skladatelů a úpravy lidových písní. Sestavení širokého repertoáru umožňuje i úzká spolupráce s Komorním orchestrem města Chomutova (dříve Komorním orchestrem ZUŠ). Sbor má v současnosti téměř 40 členů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru