Ústecký kraj - První dubnový víkend pro vás opět připravil zajímavé akce. Na své si přijdou milovníci motorsportu, kteří mohou zažít jízdu na závodním okruhu v nadupaných strojích na vlastní kůži, nebo si prohlédnout „vytuněná" auta, prohlédnout si novou knihu o Krušných horách, či zúčastnit se finále pěvecké soutěže, třeba v přímém přenosu na našich e-denících. Přinášíme vám přehled nejzajímavějších akcí, které se o víkendu v našem kraji uskuteční.

3103vikend2

LITOMĚŘICE: Dům kultury - Little star 2016 – finále – Přímý přenos na všech e-denících Ústecký kraj

Sobota 2. dubna od 18 hodin

Velké finále pěvecké soutěže Little star 2016 se blíží. Již v sobotu 2. dubna se v Domě kultury v Litoměřicích rozhodne o tom, kdo převezme titul pro letošní rok. V porotě zasednou opět hvězdy z hudební branže jekoTomáš Sehnal, Naďa Urbánková, Petr Harazin, Michal Pelant a Miro Šmajda. Moderuje Petr Vojnar. Pro ty, kteří se finálového večera nemohou zúčastnit osobně, nabízíme možnost sledovat přímý přenos online na všech e-denících v Ústeckém kraji, tedy na stránkách e-litomerice.cz, e-mostecko.cz, edecinsko.cz, e-teplicko.cz, e-chomutovsko.cz, e-lounsko.cz a e-usti.cz. Více se dozvíte v našem článku zde.


3103vikend1

MOST: polygon – zažijte motor show s Wars project a zahajte s ním letošní sezónu motorsportu

Neděle 3. dubna od 9 hodin

V neděli se přijďte přesvědčit, jak jsou nadšenci motorsportu připraveni na letošní závodní sezonu. Na mosteckém polygonu si přijďte popovídat s jezdci Wars project, mimo jiné také organizátorem podniku závodů do vrchu Triola Cup, prohlédnout si závodní techniku a prověřit projekty, které jsou pro fanoušky motorsportu pro letošní rok připraveny a co dalšího chystají. V neděli totiž Wars project zahájí svoji letošní sezonu, a to v rámci dne otevřených dveří v areálu mosteckého autodromu. Představí část závodních aktivit spojených s okruhy. Protože hlavním mottem Wars project je dělat radost druhým, tak nikdo nepřijde zkrátka, každý se může podívat na techniku, vyfotit se s jezdci, zeptat se na věci kolem závodění, atd. Do stáje Wars project patří plejáda Octavií s výkony od 200 do 400 koňských sil, vybavené špičkovou technikou, která zahrnuje například sekvenční převodovky, telemetrii kterou používají špičkové teamy. Díky taxi jízdám se do těchto strojů budete moci posadit na opravdu horké křeslo spolujezdce a zažít např. jízdu v Octavii KTCR EVO III kterou krotí litvínovský jezdec Vít Smejkal a dokáže zajet okruh v Mostě za 1:45:00 min. Cupové stroje I a II generace jsou zárukou zábavnosti, spolehlivosti a nejednomu spolujezdci dokáži zatajit dech. Pro ty, co by si chtěli vyzkoušet závodění je zde připravena Octavia Cup I s jezdcem Petrem Morávkem ve které uvidíte, že i slabý vůz s poměrně jednoduchou technikou jede mostecký okruh pod 2 min a není to nuda. Dále uvidíte stroje značky Nissan GTR, Lamborghini Murcielago, Mysaci EVO, Toyota Supra, Subaru či rychlé Octavie III gen. S překrásnou žlutou Octavií Cup II se představí loňský nováček na tratích Petr Valeš, který bude letos útočit na titul ve třídě A2 do 2000 ccm. Historické stroje zastoupí vozy Trabant 601, s nimiž jejich majitelé Jurka st. a Dohnal aktivně stále závodí již po několik generací. Nejen závodění je motorem Wars project, ale také pomoc těm, co si nemohou jen tak plnit své sny a tak již tradičně budou zdarma vozit hendikepované děti.


MOST: 11. ZŠ – Liga malé kopané – 9. kolo DRFG superligy malého fotbalu

Neděle 3. dubna od 14 hodin

V neděli se odehraje na hřišti 11. ZŠ Most deváté kolo celostátní DRFG Superligy malého fotbalu, v kterém výběr Mostu přivítá výběr Milovic.


LITVÍNOV: Valdštejnský zámek - slavnostní představení knihy Horní města Krušných hor

Pátek 1. dubna od 16.30 hodin

V pátek se uskuteční slavnostní představení mimořádně zdařilé knihy o historii a současností českého Krušnohoří knihy Horní města Krušných hor – Ústecký kraj, s autogramiádou autorů ve Velkém sále Valdštejnského zámku. Akci doprovodí hornická kapela a průvod rudných horníků s historickými kahany. Dozvíte se, čím jsou Krušné hory světově jedinečné a proč by se měly ocitnout vedle egyptských pyramid, Velké zdi v Číně či historického centra Prahy na seznamu památek UNESCO. Stejně jako loňský díl o Karlovarském kraji, popisuje i letos vydaná kniha o Ústecku historii hornických měst od 13. století do současnosti – kniha shrnuje řadu unikátních historických i fotografií, map i nákresů, v každé kapitole prozrazuje tipy na výlet v dané oblasti.


LOUNY: Knihovna - Vítání nových čtenářů

Neděla 3. dubna od 15 hodin

Zajímavou akci chystá lounská knihovna na neděli. Dobroslav Sečtělý a Knihomolka Jolka přivítají nové dětské čtenáře. Přítomné čeká kulturní program a zdarma průkaz do šesti let věku dítěte a první knížku z knihovny.


LOUNY: KD Zastávka - Ples města Louny

Sobota 2. dubna od 20 hodin

Město Louny pořádá tuto sobotu svůj ples. Koná se v KD Zastávka, začíná ve 20 hodin. K tanci zahraje orchestr Brand New Band Praha, chybět nebude předtančení a půlnoční překvapení.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ – Galerie Josefa Lieslera - Výroba ručního papíru

Sobota 2. dubna od 13 hodin

Ruční papír si můžete v sobotu vyrobit v kadaňské galerii a zjistit jaké existují varianty a na co všechno můžete na takový papír použít. A čeká vás tam také výstava knih.


CHOMUTOVSKO: KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – Galerie Kryt - Zámecký park v Klášterci nad Ohří včera a dnes

Pátek 1. dubna od 17 hodin

Klášterecká galerie Kryt otevře v pátek vernisáží výstavu Zámecký park v Klášterci nad Ohří včera a dnes. Čekají vás zajímavé fotografie parku ze současnosti i z historie. Uvidíte i původní porcelánové tabulky, kterými byly označeny nejvýznamnější stromy. Součástí vernisáže bude také křest knihy o parku.


TEPLICE: OC Olympia - North Cars Family

Sobota 2. dubna od 10 hodin

První velký oficiální sraz mají před sebou tuneři z klubu North Cars Family. Uskuteční se v sobotu 2. dubna před teplickou Olympií. Očekává se příjezd několika stovek automobilů. Více se dozvíte v našem článku.


TEPLICKO: DUCHCOV – Knihovna - Noc s Andersenem na Duchcově

Pátek 1. dubna od 17:30 hodin

Zajímavou noc můžou vaše děti prožít například v duchcovské knihovně a to v rámci tradiční akce Noc s Andersenem. Letošním tématem je Malá mořská víla. Sraz je v pátek v půl šesté, program končí v sobotu v osm ráno. Děti čekají soutěže, malování i čtení pohádek na dobrou noc.


ÚSTÍ NAD LABEM: Zoo - Zahájení letní sezóny v ZOO Ústí nad Labem

Sobota 2. dubna od 11 hodin

V sobotu odstartuje letní sezona v ústecké zoo. Je připraven zajámavý program v lehce historickém stylu. U Koliby vystoupí skupina Musica Canora (dobová gotická hudba), těšit se můžete na loutkové Divadlo Na nitích Václava Matěje Kopeckého, které navazuje na dlouholetou tradici českých loutkových divadel s velkými marionetami. Dále vás čeká vystoupení sokolníků s ukázkou dravých ptáků a jejich letovými schopnostmi. Děti i dospělí si mohou vyzkoušet střelbu z luku či z kuše. Nebude chybět oblíbené malování na obličej a další soutěže pro děti na stanovištích v areálu zoo.


ÚSTÍ NAD LABEM: Mírové náměstí - Slavnostní otevření Cyklopointu města Ústí nad Labem

Neděla 3. dubna od 14 hodin

V neděli si nenechte ujít dlouho očekávané otevření cyklopointu na Mírovém náměstí v prostorách Zanádraží. Návštěvníci se mohou těšit i na doprovodný program. Cyklopoint nabídne servis kol, WI-FI připojení, možnost osprchování se, úschovnu kol a to i dlouhodobě. Cyklopint se otevírá ve 14 hodin, o půl hodiny později se můžete přesunout na cyklostezku pod most Edvarda Beneše, kde Vás čeká Trial exhibice Tomáš Eibl, Cyklozávod 3 mosty, Jízda zručnosti pro děti, závod dětských odrážedel, půjčovna elektrokol a koloběžek a servis kol před sezonou.


ÚSTÍ NAD LABEM: Větruše - Zahájení jarního provozu vyhlídkové věže Větruše

Pátek 1. dubna od 9 hodin

V pátek si nenechte ujít zahájení jarního provozu vyhlídkové věže, přírodního a zrcadlového bludiště!


DĚČÍNSKO: RUMBURK – Loreta - Výstava Křížové cesty v krajině

Pátek 1. dubna od 10 hodin

V pátek bude v Loretě Rumburk otevřena rozsáhlá výstava „Křížové cesty v krajině". Na dvaceti velkoformátových panelech přináší fotografie a texty o křížových cestách z takřka celého území Čech. Výstavu "Křížové cesty v krajině" po více než desetiletém dokumentování připravil Dalibor Hobl z Kutné Hory. Ve vstupní budově Lorety Rumburk se mohou zájemci seznámit také s výstavními panely o křížových cestách Šluknovska. Výstava potrvá až do konce května.


LITOMĚŘICE: Hotel Koliba - Aprílový bál aneb Karneval s vůní exotiky

Pátek 1. dubna od 20 hodin

Diakonie ČCE v Litoměřicích Vás zve na Aprílový bál aneb Karneval s vůní exotiky, který se uskuteční v pátek od 20 hodin v hotelu Koliba, ul. Českolipská 2100. K tanci a poslechu hraje skupina Vitamín. Připraven je bohatý program. Těšit se můžete na předtančení, romské tance, soutěž, tanec s balónky a překvapení večera, Homolkovic tanec pod tyčkou. K dispozici Vám bude občerstvení hotelu Koliba nebo dobroty z chráněných dílen.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru