Chomutov - V chomutovském divadle začíná série koncertů vážné hudby. První je na programu v úterý 13. října od 19 hodin.

Festivalový orchestr Petra Macka (na snímku) zahajuje již 25. sezónu

„Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou k dispozici v předprodeji Městského divadla v Chomutově, zakoupit je lze též před zahájením koncertu. Předplatné na všech pět koncertů stojí 1 200 korun, senioři a studenti zaplatí 600 korun,“ sdělil tiskový mluvčí radnice Jan Rödling.

Zazní i písně Edit Piaf

Tradiční cyklus koncertů Chomutovské hudební večery otevřou melodie ze světa šansonu, filmu a swingu. Zahajovací koncert bude řídit dirigent Václav Blahunek. Krásné melodie zazpívá herečka Hana Seidlová, bývalá členka činohry Městského divadla v Mostě, která přinese do programu melodie Edit Piaf.

Jan Smigmator, stálý host mosteckého Big Bandu Petra Macka a celé řady jiných swingových kapel, zazpívá známé skladby z repertoáru Franka Sinatry. Program doplní mladé talentované muzikálové zpěvačky, Markéta Procházková a Kateřina Herčíková, některými šansony Lucienne Boyer a několika skladbami George Gershwina.

Až do dubna

Festivalový orchestr Petra Macka zahajuje již 25. sezónu. Chomutovský cyklus bude mít pět koncertů. Prosincový se odehraje 16. prosince a bude v tradičním vánočním duchu, zazní Rybova Česká mše vánoční, hudba Vivaldiho a dalších starých mistrů. V únoru budou v divadle k slyšení melodie Johana Strausse ml. A orchestr připomene slavnou dobu vídeňské operety. V březnu vystoupí operní sólistka Anda-Louise Bogza. Na duben je připraven finální koncert 25. sezóny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru