Žatec - Koncem v října se v Žatci uskuteční vyjímečné představení dvou špičkových bubeníků Mika Terrany a Dalibora Mráze. Koncert se uskuteční v žateckém divadle 30. října od 19 hodin.

Žatecké divadlo bude hostit dva skvělé bubeníky. Zdroj: Městské divadlo v Žatci

Zatímco MikeTerana mé za sebou již bohatou hudební minulost, Dalibor Mráz je mladý hudebník, který ale přes své mládí má už za sebou řadu světových úspěchů.

Celá bubenická performance se odehraje v režii bubeníků, z nichž každý bude hrát na svou bicí soupravu za doprovodu již vytvořených hudebních smyček.

Většinu času stráveného na pódiu budou hrát, ale nějaké to poučné či zábavné slovo bude také utroušeno.

Dalibor Mráz hraje na bicí od šesti let. Absolvoval Konzervatoř Leoše Janáčka v Ostravě, později studoval u špičkových bubeníků po celé evropě. Thomas Lang (Metallica) mu nabídl případné studium v Los Angels. Mezi jeho hlavní zaměření patří sólové hraní tzv. „drum circus". Jeho bicí lze slyšet i v nahrávce Suzanne Vega „Feel Like Crying".

Stal se firemním hráčem světových značkek SONOR a UFIP. Pro výroce paliček Vic Firth nahrál duet s Mikem Terranou.
Hraje ve skupině Černá kočka a kapele vycházející české hvězdy Elis, své sestry Elišky Mrázové. Je profesionálním skladatelem filmové hudby.


Mike Terrana a Dalibor Mráz drum show aneb Dva kohouti na jednom jevišti

  • Datum: 30.10.
  • Čas: 19:00 hod.
  • Místo: Městské divadlo Žatec ( Dvořákova 27)
  • Název: Bubenický Workshop (Mike Terrana a Dalibor Mráz)

Mike Terrana je americký hardrockový bubeník působící v Evropě. První profesionální zkušenosti s hudbou má z roku 1984, kdy hrál s Torontskou kapelou Hannover Fist. Následovaly další kapely různých hudebních stylů, s nimiž hrál a nahrával, nejprve ve státě New York, poté v Los Angeles např. Yngwie Malmsteen, Tony MacAlpine, Steve Lukather (Toto), Jennifer Batten (kytaristka od Michael Jackson, Jeff Beck).

Stal se členem kapely doprovázející bývalou zpěvačku Nightwish, Tarju Turunen. S ní nahrál dvě sólové desky What Lies Beneath and Colours in the Dark. Mike působí po celé Evropě. I tady spolupracoval se špičkovými muzikanty např. Gamma Ray, Rage, Axel Rudi Pell, Masterplan a Savage Circus. Poprvé se objevil v Čechách roce 2010 na Masters of rock, v projektu Sinfonica a v roce 2013 s projektem Beuatie & Beast za doprovodu Zlínské Filharmonie, v rockové interpretaci klasiky. Svět objíždí také se svým hadrockovým triem.

Dalibor a Mike spolu hráli již v roce 2013 a oba mají v oblibě bubenické šou a workshopy.

Čeká nás porovnání staré bubenické školy a mladého „šílenství“, což je styl který Dalibor Mráz uvádí na svém oficiálním facebookovém profilu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru