Ústecký kraj - Ani tento víkend nemusíte zůstávat doma. Náš přehled vybraných akcí v Ústeckém kraji a také u našich německých sousedů vám nabídne spoustu možností jak jej strávit.

CHOMUTOVSKO: BŘEZNO – Letiště - Ukončení tuningové sezóny 2015

Sobota 17. října od 14 hodin

Ukončení letošní tuningové sezóny na letišti Březno u Chomutova. Součástí bude opět i hudební doprovod.


MOST: Hipodrom Most - Dostihový den Českomoravská cena s Ústeckým krajem

Sobota 17. října od 13 hodin

Dostihový den Českomoravská cena s Ústeckým krajem čeká na diváky na mosteckém Hipodromu, těšit se můžou na minimálně 7 kvalitně obsazených dostihů. K dispozici bude opět dětské centrum, jízdy na koních a navíc dětské atrakce. V tento den proběhne na závodišti 6 rovinných dostihů a 1 steeplechase. Kyvadlová doprava zajištěna zdarma od 12.30 hodin. Více jsme napsali zde.


MOST: Autodrom – Autoshow

Sobota 17. října až neděle 18. října od 9 hodin

Autodrom Most si na podzim připravil pro své fanoušky nejen tradiční volné jízdy s vlastním vozem po závodní dráze, ale i stále populárnější taxi jízdy RACE/TAXI v závodních speciálech. Ty se také stanou hlavní náplní programu adrenalinového víkendu 17. – 18. října. Program a další informace najdete na www.autodrom-most.cz.


MOST: OC Central Most – IQ Landia

Celý víkend

I o nadcházejícím víkendu můžete navštívit mostecký Centrál a shlédnout zajímavou výstavu ze světa vědy a techniky výstava IQ Landia. Více se dozvíte v našem článku zde.


MOSTECKO: CHRÁMCE – Vinařství Chrámce – Burčáková slavnost

Sobota 17. října od 8 hodin

Máte-li rádi víno a také burčák, určitě nesmíte chybět na tradiční oslavě sklizně hroznů, která se koná v sobotu dne 17. října od 8.00 do 18.00 hod ve Vinařství Chrámce.


LOUNY: Německý víkend

Od pátku 16. října až do neděle 18. října

Louny budou o víkendu ve znamení Německa. Zažijete zde jak německou kulturu, tak německou kuchyni. V pátek od 17 hodin si můžete v městské knihovně v Lounech posedět s milovníky této země a poslechnout přednášku, v sobotu můžete na Mírovém náměstí na Farmářských trzích ochutnat a zakoupit německé speciality, podívat se na paličkování, střelbu z kuše a luku, hodit si sekerou na terč, v 17.30 hodin pak Kino Svět promítne německý film Den blbec. Po celý víkend vám v restauracích Caramell, Nový Svět a U Somolů nabídnou speciality německé kuchyně.


LOUNY: Centrum zdraví Gnoze – Vzájemné zrcadlení ženy a muže

Pátek 16. října od 18 hodin

Další zajímavou přednášku, tentokrát s názvem Vzájemné zrcadlení ženy a muže chystá Centrum zdraví Gnoze. Na přednášce se dozvíte, proč se partneři po určité době začnou sobě podobat. Více jsme napsali zde.


LOUNSKO: JIMLÍN – Zámek Nový Hrad – Zámecký ples

Sobota 17. října od 20 hodin

První letošní ples můžete zažít v krásných prostorách barokních reprezentativních sálů novohradského zámku. K tanci zahraje kapela Chilli band a těšit se můžete na další doprovodný program a půlnoční překvapení. Vstupné 250 korun.


LOUNSKO: ČERNČICE – Posvícenská taneční zábava

Sobota 17. října od 20 hodin

Všechny nekuřáky potěší nekuřácká posvícenská zábava, tuto sobotu v prostorách TK Luna Louny. K tanci zahraje kapela Náhoda, vystoupí taneční klub Luna.


TEPLICE: OC Galerie Teplice - Ozvěny Malé Paříže

Neděle 18. října od 15 hodin

Na další z hudebních pořadů Ozvěny Malé Paříže se můžeme těšit v neděli 18. října. Tentokrát zde uslyšíte dvě mladé kapely Two in a hat a finalistu Superstar Michala Šepse a přátele alias Konoptikum trio. O akci jsme psali zde.


TEPLICE: Šanovský kostel – koncert Quattro corde

Neděle 18. října od 17.00 hodin

Prostor šanovského kostela sv. Alžběty v Teplicích se rozezní smyčci pražského orchestru Quattro corde a hlasy zpěváků teplického souburu Collegium hortensis! Více se dozvíte v našem článku.


ÚSTÍ NAD LABEM: Zoologická zahrada - Tajemství kuchyně ZOO Ústí nad Labem

Neděle 18. října od 13 hodin

Tematický program ke Světovému dni výživy - ukázky různých druhů krmení, rozdíly mezi krmnými dávkami u jednotlivých druhů zvířat, ukázka výsledných produktů. Pro odvážné návštěvníky ochutnávka hmyzí kuchyně. Kmotrem mláděte hulmana jávského se stane herec a dabér Ota Jirák.


ÚSTECKO: ZUBRNICE - Podzim na vesnici ve Skanzenu Zubrnice

Sobota 17. října od 9 hodin až neděle 18. října do 16 hodin

Poznejte život na vsi v podzimním období na přelomu 19. a 20. století. Ve skanzenu Zubrnice si můžete vyzkoušet vybrané zemědělské práce, například výmlat obilí cepem, zpracování lnu, sušení ovoce v historické sušárně. Uvidíte také zemědělskou techniku, traktory a stabilní motory a spoustu dalších doprovodných akcí pro ženy, muže i děti.


LITOMĚŘICE: Výstaviště Litoměřice - Gastro Food Fest Litoměřice 2015

Sobota 17. října a neděle 18. října od 10 hodin

Výstaviště Zahrada Čech tento víkend nabídne v Litoměřicích to nejlepší z gastronomie z našeho kraje. Těšit se můžete na nejlepší restaurace, bary, pivovary a vinaře. Bohatý program se uskuteční za účasti předních českých kuchařů a celebrit, například na Filipa Sajlera, Jaroslava Sapíka, který se tu opět potká s Danielou Šinkorovou, Radka Šubrta, Lukáše Uhra, Roberta Zatloukala a mnoho dalších.


DĚČÍN: Zoo Děčín – Den bílé hole

Až do neděle 18. října, vždy od 8 hodin

ZooŠkola děčínské zoologické zahrady přichází v období od 12. do 16. října 2015 s nabídkou netradičního programu s názvem Den bílé hole. Ten je připraven nejen pro zrakově handicapované návštěvníky, ale i pro ty, kterým zrak plně slouží, ale chtěli by si na chvíli vyzkoušet svět tmy a vnímat přírodu jen některými smysly. Zapojit se tedy může nejen široká veřejnost, ale také školní skupiny, atd. Více jsme napsali zde.


DĚČÍN: Dům dětí a mládeže - Zlatý model 2015 – výstava papírových modelářů

Sobota 17. října od 9 hodin

Soutěžní výstava papírových modelářů. K vidění bude mnoho krásných a precizních modelů od všech věkových kategorií a určitě stojí za to se přijít podívat. Souběžně s akcí bude probíhat v oddělených prostorách, zejména pro děti a mládež, akce s názvem PlayDay 2015 – volné hraní, soutěž a turnaje v PC, PS, Kinekt a deskových hrách.


NĚMECKO: Den tradičních řemesel v Krušných horách

Neděle 18. října od 10 hodin

Přibližně 125 dílen, podniků i muzeí představí v neděli 18. října v Krušných horách široké spektrum tradičních řemesel typických pro tento region. Jak se vyrábí dřevěné uhlí? Proč se jezevčí srst skvěle hodí při holení? Mezi 10 a 17 hod mohou hosté dostat odpovědi nejen na tyto otázky v četných dílnách. Tato akce se mezi Altenbergem a Schönheide koná již po šestnácté. Vše se bude jako obvykle točit kolem řezbářství, paličkování, vyšívání, ale i kovářství a spousty dovedností, které dnes téměř upadly v zapomenutí. V celé řadě manufaktur i rodinných podniků si návštěvníci mohou vyzkoušet starobylé výrobní techniky a vlastnoručně vyrobené předměty si s sebou odvézt domů jako suvenýry. Ať již se bude jednat o tvarování žhavého železa na kovadlině, zpracování šperků či výrobu svící, mistr příslušného řemeslného cechu bude vždy přihlížet přes rameno, radit a dávat tipy při zpracování nejrůznějších materiálů: hlíny, textilií, dřeva, kovu, vosku, mýdla, mouky či alkoholu. Mnohé z podniků přitom nabídnou i speciální zážitkové programy pro děti. Celou akci zpestří doprovodný program v podobě přednášek a hudebních vystoupení, nebude chybět ani soutěž o ceny, výstavy i kulinářská nabídka. Tipy pro děti: V dřevo sochařské dílně Dietzsch v obci Geyer je možno si vyzkoušet vypalování do dřeva. V umělecké dílně Köhler v Eppendorfu proběhne výroba malých uměleckých děl pod vedením odborníka. V kovárně spolku Hammerverein v obci Freibergsdorf si děti mohou vyzkoušet práci u kovadliny. V dílně Werkhaus Schneeberg se kromě koutku pro dětské kutily chystá i jízda na ponících. Další akce: v příhraniční obci Olbernhau bude historický autobus vozit návštěvníky od dílny k dílně, kterých zde bude v programu zapojeno 14. Oproti jiným lokalitám, tady bude otevřeno v sobotu i v neděli. 15 různých řemesel vám rázem přiblíží návštěva Městského a hornického muzea ve Freibergu. Mezi nimi nechybí ani zapomenutá řemesla jako vázání paruk, pletení rybářských sítí či výroba ozdob či užitných předmětů z rohoviny. Kdo bude chtít, může si zkusit výrobu Františků u firmy Knox na adrese Hermann Zwetz, Räuchermittelherstellung, Am Tharandter Wald 12, 01723 Mohron/Grund. Vlastnoruční odlévání svící a mýdel si můžete vyzkoušet ve Werkhaus Schneeberg ve 14 a 16 hod.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru