Chomutovsko, Mostecko, Lounsko – Víkend plný cyklistiky. I tak by se daly nazvat nadcházející dny volna. Kromě avizovaného ultramaratonu horských kol (čtěte zde), můžete vyrazit na šnůru cyklovyjížděk, pořádaných regionálními knihovnami a nazvaných zcela stylově „Bibliotour aneb Šlapeme s knihovnou."

biblio 46

Od pátku do neděle

Zajímavý podnik začíná zítra (pátek 5. června) a trvat bude do neděle (7. června). Na den první je naplánovaná trasa o celkové délce 47 kilometrů z Klášterce nad Ohří do Chomutova a dále pak přes Jirkov do Mostu.

Den číslo dva, tedy sobota 6. června, začíná v Litvínově a jede se do Loun (42 kilometrů) a právě odtud se v neděli vyjíždí na třetí etapu, při které se přes Postoloprty a Žatec dostanete do Kadaně (58 kilometrů).

„Není to závod, jde o zážitky"

Byť by název akce mohl napovídat, že se jedná o závod, opak je pravdou. „O měření sil v tomto případě vůbec nejde. Naopak, účelem není být první, ale jízdu si užít. My vlastně budeme rádi, když se celé pole udrží pohromadě. Jde o zážitky," shodují se pořadatelé. Ti také upozorňují na pár důležitých věcí: „Každý účastník jede na vlastní nebezpečí, což před startem stvrdí podpisem prezenční listiny. Děti do patnácti let mohou jet pouze v doprovodu rodičů, děti do osmnácti let pak musí mít jejich písemné svolení. Nutná je také přilba a to bez výjimky u všech."

Odkudkoliv kamkoliv

Necítíte se na výše uvedené kilometry? Nevadí. Rozhodně není nutné, účastnit se celého maratonu ani celé denní etapy. Přidat se můžete kdekoliv na trase a následně jet libovolný úsek trati. Vše záleží čistě a jen na vás.

Důležité

Další náležitosti a podrobnosti o Bibliotour (pokyny, bezpečnostní opatření, přesné mapy tras atd.) najdete na tomto odkaze (pod daným článkem jsou v příloze důležité propozice).

Bibliotour 2015

Startuje se vždy od Městských knihoven...

5. června – Etapa I

12.30 – Klášterec nad Ohří
15.00 – Chomutov (zahájení, start v 15.30 hodin)
16.15 – Jirkov
18.15 – Most

6. června – Etapa II

09.45 – Litvínov (zahájení, start v 10.00 hodin)
13.45 – Louny

7. června – Etapa III

09.45 – Louny (zahájení, start v 10.00 hodin)
11.00 – Postoloprty
13.00 – Žatec
16.00 - Kadaň

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru