Chomutov - Nebyli jste ještě na chomutovských farmářských trzích? Tak to je velká chyba. Čerstvé sýry, bylinky, kuřecí maso, pstruzi či křupavý domácí bochník chleba. To jsou důvody proč v sobotu dopoledne vyrazit na náměstí.

Ilustrační foto: morguefile.com / licence: CC

"A tuhle sobotu bude o jeden důvod víc, trhy budou jahodové," řekl pořadatel trhů Adam Weber ze společnosti Český um. Pokud budou mít návštěvníci odvahu, mohou se dokonce zadarmo najíst při soutěži v pojídání jahodových knedlíků.

Na trzích budou jahody ve všech podobách. Pekaři budou prodávat výrobky z jahod. Mlsné jazýčky se mohou těšit na jahodové koláče či dorty. "Podle toho, jaké bude počasí, chystáme také jahodové občerstvení. Možná budou i zmrzlinové poháry," láká Weber. Na trzích se budou prodávat čtyři odrůdy jahod.

Knedlíky do soutěže jedlíků budou, jak se sluší na farmářské trhy, domácí. Uvaří je na knedlíky vyhlášená restaurace Monika. "Pravidla soutěže jsou jednoduchá, kdo nejrychleji spolkne pět jahodových knedlíků vyhraje," popisuje soutěž Weber. Od 9.30 do 10.30 hodin se uskuteční čtyři kola soutěže a v každém může měřit síly pět strávníků, dohromady tedy dvacet borců. Do soutěže se může přihlásit každý, kdo je starší 18-ti let a není alergický na některou ze složek kynutého jahodového knedlíku přelitého smetanou. Registrovat se můžete na místě nebo na mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. A co bude výhrou? No přece jahody a výrobky z nich.

Nasát vůni jahod můžete 6. června od 8 hodin ráno. Sobotní trhy nejsou jedinými tematickými trhy v Chomutově. V létě se lidé mohou těšit na medové a na podzim na jablečné. Již tradiční jsou také trhy mezinárodní, které dají ochutnat speciality z celého světa. Na konci zimy se na náměstí uskuteční zabíjačkové trhy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru