Most - Velkolepá podívaná čeká na návštěvníky oslav konce 2. světové války v Mostě. V prostoru mezi přesunutým kostelem a jezerem se uskuteční bitva s útočící spojeneckou armádou a ustupujícími Němci.

Letošní akce navazuje na vzpomínku 70. výročí prvního náletu na chemické závody, která se vloni, za velkého zájmu veřejnosti, konala v Braňanech. Foto: Oldřich Hájek

O akci informovalo město Most. Konat se bude 2. května. "Příchozí nahlédnou do táborů jednotlivých armád, prohlédnou si americkou, sovětskou i německou vojenskou techniku, dobové ležení nebo vybavení denní potřeby používané vojáky. Mezi velké zážitky bude patřit přelet stíhacích letadel Armády ČR. Příznivci historie nepochybně neodolají prodejním stánkům s modely a replikami předmětů s vojenskou tematikou. Uvažuje se také o zpřístupnění pozůstatků stanoviště protiletadlové obrany, které se dochovalo na Širokém vrchu," uvedla mluvčí města Alena Sedláčková.

Akci pořádají Archeologický ústav Akademie věd ČR Praha, statutární město Most a Oblastní muzeum v Mostě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru