Chomutov – Ivan Hlas, Jaroslav Olin Nejezchleba, Norbi Kovács a jako host folkrockový Hromosvod. Chomutovská Hřebíkárna přichází s další porcí skvělé muziky a my jsme pro vás opět připravili soutěž o čtyři vstupenky.

hlas203Ivan Hlas – muž mnoha profesí

Skladatel, textař, zpěvák a kytarista Ivan Hlas by se bez nadsázky dal označit slovem všeuměl. Než se začal výhradně živit muzikou, prošel všemi možnými profesemi (sám jich uvádí asi třiadvacet). Namátkou můžeme jmenovat prodavače zeleniny, výstupního kontrolora u počítačů, dělníka na lepičce v papírnách, odečítače vody, stavebního dělníka, topiče, závozníka, poštovního doručovatele, kulisáka a posléze čalouníka v Národním divadle.

První hudební pokusy Ivana Hlase se datují již ke školním letům, kapela The Mise (1968) je toho jasným důkazem. V roce 1971 zakládá s Janem Velebou bluesovou skupinu Žízeň, mezi jmény jejích členů najdeme třeba i Ondřeje Hejmu. Po rozchodu kapely hraje chvíli s Yo - Yo bandem, později právě s Hejmou dávají vzniknout Žlutému psu.

V roce 1980 přichází další těleso, Navi Papaya, (Jan Kalousek, Pavel Kučera, Richard Dvořák, Ivan Dvořák). Muzikanti hrají výhradně vlastní písničky s orientací na blues, reggae, písničkáře Dylana a jemu podobné. Po emigraci Jana Kalouska v roce 1983 zakládá s Jiřím Horálkem a Vlastou Voralem skupinu Nahlas. V roce 1989 dochází k úplné výměně hudebníků, potom konec prvního období Nahlasu. Pak již jde vše v rychlém sledu. 1990 - TRN, později pak Volné sdružení hudebníků, dále znovu Nahlas. V roce 1995 se realizuje projekt a CD Alias (Hlas, Ivan Král, Karel Šůcha z Laury, David Koller) a spolu s Michalem Dvořákem hudba k filmu Báječná léta pod psa. Následuje obnovení Navi Papayi. 2003 je rokem vzniku Růžových brejlí, zde už nalézáme základ dnešního Tria Ivan Hlas, Norbi Kovács, Jaroslav Olin Nejezchleba.

Hromosvod

Srdeční autorská kapela klávesisty a kytaristy Ondřeje Fencla, který na Hřebíkárně pravidelně koncertuje v řadách 5P Luboše Pospíšila, Schodiště, Uširváče nebo v triu s Vladimírem Mertou a Janem Hrubým. V Hromosvodu se vám dále představí Tereza K. Koucká (příčná a zobcová flétna, vokály), Hanka Vyšínská (vokály), Jiří Vlasák (basová kytara), Jakub Homola (bicí) a Vojtěch Jindra (akustická kytara, ukulele a mandolína).

Kdy a za kolik

Na koncert Tria a Hromosvodu se můžete vypravit v sobotu 28. března, začátek je naplánován na 19.00 hodin. Za vstup zaplatíte 240 korun v předprodeji (recepce Hřebíkárny), 300 pak na místě v den konání.

Soutěž o 2x2 lístky

Jak jsme v úvodu uvedli, i tentokrát jsme pro dva z vás připravili po dvou vstupenkách. Pravidla, podle kterých hrajeme, jsou již známá, přesto je znovu zopakujeme. Odpovězte správně na soutěžní otázku, odpověď nám posílejte na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a pak již stačí čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uzávěrka soutěže bude v pátek 27. března v 12.00 hodin přesně. (Upozornění: Odpovědi bez telefonního kontaktu nebudou do soutěže zařazeny, v případě, že se nebudeme moci dovolat, losujeme dalšího výherce.)

Soutěžní otázka: V roce 2010 měl Ivan Hlas svoji literární premiéru. Napište nám název jeho knihy...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru