Chomutov – Už po čtyři roky přináší projekt Českého atletického svazu, Atletika pro děti, nové impulzy, které mají ty nejmenší motivovat ke sportování. Díky úspěšné spolupráci s vedením kraje mají děti možnost nejen navštěvovat kvalitní kroužky atletiky, ale také se bavit na akcích, na kterých se jim věnují známí atleti. Nejinak tomu bude v úterý 24. června v Chomutově, kdy se na místním atletickém stadionu představí v roli lektora a do tajů své oblíbené disciplíny (skoku do výšky) děti zasvětí nejlepší český vícebojař současnosti, medailista loňského ME do 22 let, Adam Sebastian Helcelet.

atletika226

„Pokusím se děti motivovat"

Akce, která proběhne za podpory města Chomutova a náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje, Jany Vaňhové, bude mít dva bloky. Od 9 do 12:30 si atletický osmiboj šitý na míru nejmenším sportovcům vyzkoušejí děti z přihlášených mateřských a základních škol, odpolední blok (od 15 do 17 hodin) je určen veřejnosti. „Rád se pokusím motivovat děti, které z různých důvodů třeba těžko hledají vhodnou náplň svého volného času, aby si vyzkoušely sportování a rozvinuly tak potenciál, který v nich je a nemají ho kde uplatnit," slibuje Helcelet.

Základní sady nahradí speciály

Součástí akce je i slavnostní akt plánovaný na 16 hodinu, při němž Jana Vaňhová ocení práci vybraných atletických klubů a kroužků atletiky z Ústeckého kraje. Právě podpora a vybavování subjektů, které se dětem na Ústecku věnují, je totiž dalším důležitým bodem spolupráce kraje a projektu Atletika pro děti. „Za čtyři roky bylo obdarováno atletickými sadami již 22 sportovních klubů Ústeckého kraje. Zatím se vždy jednalo o základní sady, pro tentokrát bychom rádi ocenili práci čtyř nejaktivnějších subjektů a to darováním speciálních výškařských sad," říká náměstkyně.

Samotná sada pro hravé skákání do výšky je v projektu Atletiky pro děti novinkou. „Děti skok vysoký láká, ale závodní doskočiště, která jsou ve většině klubů, jim nácvik základů této technické disciplíny neumožní. Jsou pro ně příliš vysoká. Dětské doskočiště má výšku jen 60 nebo 70 cm a počítá i s tím, že pro malé sportovce je nejemocionálnější momentem dopad a proto dopadají do měkkého, jako do peřiny," vysvětluje koordinátorka projektu Atletika pro děti, Iveta Rudová.

„Atletická základna se rozšiřuje"

„Tento typ sportovní akce již získal v Ústeckém kraji tradici a myslím, že i díky němu se nám rozšiřuje dětská základna atletických oddílů," říká náměstkyně hejtmana Vaňhová a dodává, že v druhé polovině tohoto roku dojde k podpisu memoranda o dlouhodobé spolupráci mezi Českým atletickým svazem a Ústeckým krajem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru