Chomutov – Víkend se blíží, a s ním i spousta volného času po uspěchaném pracovním týdnu. Přinášíme vám jedenáct tipů, jak a kde se pobavit od Kadaně po Děčín. Věříme, že si vyberete. První zajímavé akce se konají už v pátek, proto jsme je tentokrát zařadili do víkendových tipů ;)

V Chomutově je velká soutěž tanečníků. Foto: archiv Beethoven DC

CHOMUTOV: Patnáct stovek tanečníků zachvátí taneční horečka

 

Čtvrtek 19. až neděle 22. června vždy od 19 do 22 hodin
Ve dnech 19. až 22. června proběhne v chomutovské SD Aréně mistrovství Evropy IDO European Disco Dance and Disco Freestyle Championship 2014 - "Dance fever". Na čtyři dny se ledová plocha promění v taneční parket a hokejové dresy vystřídají nablýskané kostýmy, extravagantní účesy, elegance s vrcholovými sportovními výkony. Pořadatelem je Taneční klub BEETHOVEN DC Chomutov - úřadující mistři ČR, kteří zde budou mít zástup ve všech disciplínách.

 

KADAŇ: Pivní slavnosti

 

Sobota 21. června od 13 hodin
Františkánské zahrady v Kadani v sobotu odpoledne zaplní pivaři a příznivci zlatavého moku. Konají se tam Pivní slavnosti. Ke každé vstupence za padesát korun dostanete festivalovou sklenici na ochutnávky. Festival minipivovarů se koná ve spolupráci s Královstvím piva Chomutov.

 

MOST: Chemička v Záluží se otevírá pro veřejnost

Pátek 20. června od 10 do 16 hodin
Víte, co všechno kolem vás je z ropy? Tušíte, co se skrývá za zdmi chemických závodů? Odpověděli jste dvakrát ne? V tom případě byste neměli chybět na Dni otevřených dveří Unipetrolu a České rafinérské s podtitulem Stavíme svět z ropy. Den otevřených dveří není jen o chemii. Návštěvníci se dozvědí také mnoho informací o provozu chemických závodů díky autobusové exkurzi do Chemparku Záluží. Z autobusu uvidíte starou část Chemparku i současnou výrobu Unipetrolu RPA, etylénovou jednotku a výrobu polyetylenu a polypropylenu. V exkurzi jsou zahrnuty také prohlídky centrálního velínu České rafinérské a bunkru z 2. světové války.

HORA SVATÉ KATEŘINY: Zajeďte se podívat na trhy a nestandardní zábavu

Sobota 21. června od 9.30 hodin
Na Hoře Svaté Kateřiny na Mostecku se v sobotu konají Kateřinské trhy a místní slavnosti. Vstup do města se otevírá v 9.30 hodin. Ve dvanáct hodin můžete vidět ukázku stříhání ovcí, v půl třetí odpoledne proběhne soutěž v kutálení balíků slámy. Z programu bych vypíchnul zejména Soutěž hasičských družstev v přetahování lanem (s malou exhibixí na závěr – kolik hasičů přetáhne tažného koně? Od 15 hodin), Dřevorubecká soutěž pro pořádné chlapy (16.45 hodin), Soutěž pro šikovné ženy aneb jak se žilo na venkově (12.10), skákací hrad ze slámy, houpačky, bludiště ze slámy , Divadelní představení – Archa Noemova (16.00 hodin) a otevření výstavy Sláva krušnohorského hornictví," říká místostarosta městečka Lukáš Pakosta.

MOST: Dílna magistra Edwarda Kelleyho

Sobota 21. a neděle 22. června od 11:00 do 12:30 a od 13:00 do 17:00 hod
Zavítejte do místa posledního pobytu proslulého alchymisty magistra Edwarda Kelleyho. V jeho dílně můžete odhalit tajemství nejslavnějších triků, kterými ohromoval i samotného císaře Rudolfa II. Otevřeno je každý den. Dospělí zaplatí za prohlídku 20 Kč, děti mladší patnácti let, senioři a osoby s průkazem ZTP pak 10 Kč. Rodinné vstupné činí 40 Kč.

LITVÍNOV: Na Loučkách se konají Litvínovské hry 2014

Sobota 21. června od 11 hodin do 18 hodin
Souboje družstev v sedmi soutěžních disciplínách se konají v sobotu v Litvínově na Loučkách. Zábavné odpoledne pro děti plné soutěží startuje od 14 hodin. Od 19 hodin se těšte ne vystoupení kapel Kieslewski, Noire Volters, Definitivní Ententýk a zahraje DJ Wnouče. Vstup pro dospělého na koncert je za sto korun.

JEZEŘÍ: Zámecký den s koňmi

Pátek 20. června od 16 hodin, sobota 21. června od 10 hodin
Prohlídka knížecích stájí, ukázka drezury a parkuru koní, rytířský turnaj pro děti, hraná pohádka "O lakotném králi" či taneční vystoupení dětí z DDM Žatec vás čekají v pátek na státním zámku Jezeří na Mostecku. V sobotu jsou připravené soutěže pro děti a jízdy na koních. Vstupné je dobrovolné.

DĚČÍN: Chystá se velká přehlídka záchranářů Ústeckého kraje

Sobota 21. Června od 10 do 16 hodin
Den záchranářů se koná v sobotu v Děčíně na Smetanově nábřeží. Uvidíte tradiční ukázku výcviku služzebních psů, vyprošťování z havarovaného vozidla, podívat se budete moci také na simulovaný zásah pomocí vrtulníku.

ÚSTÍ NAD LABEM: Podpořte na festivalu psy z útulků

Pátek 20. června od 17 hodin, sobota 21. června od 12 hodin
Třináctý ročník akce na podporu zvířecích útulků se koná v pátek a sobotu na Střekově v Ústí nad Labem. Výtěžek věnují pořadatelé na nakoupení krmiva do útulků v regionu. A kdo na Útulekfestu vystoupí? Třeba Už jsme doma či Houpací koně. Dvoudenní vstupenka stojí 250 korun.

ÚSTÍ NAD LABEM: Mezinárodní den žiraf

Sobota 21. června od 10 do 16 hodin
Tématický program k žirafímu svátku se bude odehrávat na terase u výběhu žiraf v horní části ústecké zoo. Je připravena výtvarná dílna pro děti, v 10.00, ve 12.00 a v 16.00 hodin se koná povídání o žirafách včetně ukázky krmné dávky a ve 14.00 hodin proběhne komentované krmení a setkání s chovateli. V areálu zoo se mohou všichni příchozí zapojit do tématického kvízu.

KRÁSNÝ DVŮR: Zámecké trhy na dvoře

Sobota 21. června od 10 do 15 hodin
Přijeďte si v sobotu do Krásného Dvora vybrat, co vaše oči či hrdlo ráčí. Součástí Zámeckých trhů bude také doprovodný kulturní program, během kterého vystoupí taneční obor ZUŠ Žatec, soubor bubeníků Australien Buš-kovice a písničkářka Amelancha.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru