Chomutovsko – Před víkendem přinášíme tipy na trávení volného času. Protože dětem a studentům zítra končí škola a pobavit je chtějí na mnoha místech, na akce zveme už od pátku.

Obří pouť v Annabergu je z Chomutova kousek.CHOMUTOVSKO

CHOMUTOV: Trampský den

Sobota 28. června
Za zmínku v našem přehledu určitě patří také Rodinné zápolení – Trampský den v areálu chomutovského letního kina. Užijete si tam spaní pod stanem s trampskou romantikou.

KADAŇ: Kadaňský hrad nově

Pátek 27. června od 17 hodin
Vernisáž nové dlouhodobé expozice na Kadaňském hradě proběhne v pátek 27. června v 17 hod. Těšte se na pásmo historických písní a středověké poesie a po slavnostním otevření na komentovanou prohlídku nové expozice.

KRÁSNÁ LÍPA: Závody sajdkár a čtyřkolek v terénu

Sobota 28. června od 13 hodin
Mezinárodní Mistrovství České republiky sajdkár, Mezinárodní Mistrovství České republiky čtyřkolek a čtyřkolek tř.veterán, Přebor České republiky čtyřkolek tř. ženy, junior I., junior II. A MMČR v motokrosu tř. veterán se v sobotu jeden na motokrosové trati v Krásné Lípě na Chomutovsku. První závod startuje ve 13 hodin, už od rána ale budou probíhat tréninky.


MOSTECKO

BRAŇANY: Děti dostanou zadarmo zmrzlinu

Čtvrtek 26. června až neděle 29. Června
Speciální nabídku pro děti si přichystali v Selském dvoře v Braňanech na Mostecku. Děti školou povinné tam dostanou při návštěvě zmrzlinu. Dospělí si zatím mohou dát třeba něco v Krčmě, kde je tento týden akce třeba na grilované koleno, tatarák z roštěné, kuřecí křidélka na medu, svíčkovou, guláš či prkénko pro dva. Až do 30. Června tam také platí akce 4+1 zdarma na lekce výuky jízdy na koni a cenově zvýhodněné půlhodinové svezení v kočáře pro čtyři osoby za 600 korun. Rezervace předem nutná na telefonním čísle: 775 50 57 97.

MOST: Hurá na prázdniny v Centralu

Pátek 27. června od 14 do 17 hodin
Přijďte odměnit děti za vysvědčení do OC Central Most. Pro děti jsou na příští páteční odpoledne připravené zábavné aktivity.


TEPLICKO

TEPLICE: Udělejte si radost za vysvědčení v Galerii

Pátek 27. června od 9 hodin
Teplická Galerie si připravila na poslední školní den akci pro děti. Pro všechny školáky je připravený dětský lístek do kina zdarma, jedničkáři obdrží dárkovou sadu na létu. V centru bude k využití atrakce slaňování, před centrem bude probíhat Festival studentských kapel. V odpoledních hodinách vystoupí Kvintet Severočeské filharmonie Five Brass.

TEPLICE: V Olympii dají sbohem učebnicícm

Pátek 27. června
Sladké rozloučení se školou si na pátek 27. června připravila pro své zákazníky Olympia Teplice. Všechny děti, které přinesou ukázat vysvědčení, dostanou zdarma zmrzlinu nebo fresh drink! Vysvědčení ukazujte na info stánku, tam dostanete dárkový poukaz. Ten v prodejně Fruitisimo vyměníte za zmrzku nebo vybraný nápoj z čerstvého ovoce!

BÍLINA: Osmdesátky na vzduchu: Zahraje Abraxas

Pátek 27. června od 18.30 hodin
Bílina láká do Letního amfiteátru Kyselka, kde si tentokrát v pátek 27.června přijdou na své milovníci legendy, kapely nové vlny Abraxas. Vedle ní se na podiu v dřívějším čase představí Martin Pošta, rodák z Mostu, který po mnoho let působil jako zpěvák ve skupině Laura a její tygři. V současné době jsou jeho hudební aktivity spojeny s formací Poste Restante. Ta nabídne několik skladeb z posledního alba „Šišky s mákem," které křtila dvojice Karel Šůcha, lídr Laura a její tygři, a zpěvačka Ilona Csáková. Prvním vystupujícím je sympatické kvinteto pocházející z Mostu, pop-rocková formace Koradoband. Celý večer uzavře diskotéka 80. let.

DUCHCOV: Koukněte se na Hastrmanskou pohádku v zámecké zahradě

Pátek 27. června od 21 hodin
Divadlo M. zahraje v pátek večer v zámecké zahradě u Sfingového rybníka v Duchcově Hastrmanskou pohádku. Vstup na představení je zdarma.

MSTIŠOV: Koná se oblíbená pouť

Sobota 28. a neděle 29. června
Tradiční Mstišovská pouť se koná o víkendu ve Mstišově na Teplicku. Po oba dva dny je volný vstup. Pouťové atrakce jsou v provozu po celý den. Vždy od 14 hodin navíc začíná hudební program. V sobotu vystoupí například Tomáš Linka, či skupina Lokomotiva s P. Vondráčkem. V neděli zahrají Pepa Štross či Jakub Smolík.

OSEK: Festiválek historické hudby rozezní staré nástroje

Sobota 28. června od 14 do 22 hodin
Osecký festiválek historické hudby se koná v sobotu v areálu cisterciáckého kláštera v Oseku na Teplicku. Vstupné vás přijde na padesát korun. Uslyšíte mimo jiné například středověké dudy, loutnu a jiné historické hudební nástroje. Kromě dobových kapel je připravený doprovodný program v podobě ukázek žonglování nebo projížděk na koních pro děti.


ÚSTECKO

ÚSTÍ NAD LABEM / DĚČÍN: Ožívá zaniklá železniční trať

Sobota 28. června
V sobotu se otevře Kozí dráha vedoucí mezi Telnicí na Ústecku a Děčínem. Bude jezdit po celé prázdniny ve víkendovém režimu. Provozovatel vyjednává ještě poskytování slev na jízdném či vstupném na různé atrakce v okolí dráhy.


LITOMĚŘICKO

LIBOCHOVICE: Na zámku vystavují bonsaje

Sobota 28. června – 6. července
Na zámku v Libochovicích začala pětadvacátá letní výstava bonsají. Kdo se přijde podívat, může se zúčastnit také doprovodného programu. V sobotu se dozvíte něco o čaji, od 10 hodin o tvarování těchto stromků, od 13 hodin váš čeká demo tvarování. Stejný program je i v neděli.


NĚMECKO

ANNABERG: Končí největší saská pouť

Pátek 27. června 14 – 24 hod., sobota 28. června 13 – 01 hod., neděle 29. června 13 – 21 hod.
Již téměř 500 let láká největší saská lidová pouť k návštěvě městečka v srdci Krušných hor. Annaberg-Buchholz navštíví pokaždé v průběhu pouhých deseti dnů statisíce lidí. Akce vznikla z katolického putování a zachovala se do dnešních dnů. Pobavení a adrenalinové zážitky jsou garantovány i při letošním 494. ročníku. Až do 29. června se můžete vypravit na pestrý mix atrakcí, rozmanitost všeho pro všechny a spoustu kulinářských specialit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru