CHYSTÁ SE: 66. Dočesná se blíží! Co návštěvníkům nabídne?
Foto: město Žatec
Co se chystá

Žatec - Na devíti místech letos proběhne kulturní program 66. Dočesné, která se uskuteční 1. a 2. září. Slavnosti chmele tradičně nabídnou pestrou směsici hlavně hudebních vystoupení, chybět ale nebude ani historické tržiště nebo připomínky chmelařských tradic.

Hlavní scéna na náměstí Svobody, Nexen stage, nabídne program po oba dny. V pátek začíná v 18 hodin a vystoupí na ní třeba kapely Brutus a Turbo. Sobotní program startuje v 10 hodin, slavnostní zahájení Dočesné je naplánované na 13 hodin. Právě zde budou probíhat ukázky chmelařských tradic – stržení prvního štoku na chmelničce, tanec s korbelem nebo živý obraz ve chmelničce. Hudební program zajistí zábavu pro každého, vystoupí například skupina Smallpeople ze ZUŠ Rakovník, úspěšný účastník červnového Popfestu v Letním kině, nebo Pepa Fousek, Anna Julie Slováčková nebo skupina Buty.

Dočesná na Prokopu se jmenuje scéna na náměstí Prokopa Velkého, kde bude také možnost ochutnávky piv z mnoha menších pivovarů. I tady začíná program v pátek v 18:00 a v sobotu v 10:00.

Pouze v sobotu je otevřeno Letní kino, kde bude jediná scéna, Grape stage, s placeným vstupným. Program tam začíná ve 12:30 hodin. Vstupné bylo možné získat v předprodeji, ale prodávat se bude i během akce v Letním kině. Na hudebním festivalu vystoupí známé skupiny a zpěváci, jako jsou Xindl X, Trautenberk, Aneta Langerová, Olympic, Tomáš Klus, Sto zvířat a Tata bojs.

V pátek i sobotu proběhne hudební program též na scéně Budík stage na Hošťálkově náměstí. Na tomto náměstí za radnicí zároveň probíhá Street food festival, jehož premiéra zaujala návštěvníky před rokem. Na Žižkově náměstí se chystá dvoudenní program na scéně nazvané Žatecký pivovar, ve Dvořákově ulici zase oblíbené Historické tržiště. V Klášterní zahradě vystoupí v pátek skupiny Průvan a Kliďánko, v sobotu se tam střídá dětská a country scéna.

Sportovně-hudební program nabídne v sobotu scéna Underwall pod Nákladní ulicí. Od 9 do 15 hodin tam probíhá turnaj Streetball Cup, od 14 hodin začne hudební program. (kas)

Dočesná plakát

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru