Terárium v zooparku představí nový druh užovek
Foto: Martin Šopf
Chomutov

Chomutov - Jako druhá zoologická zahrada v Česku představí chomutovský zoopark ve své expozici dosud nejnovější chovaný druh, štíhlovku Ravergierovu. Celkem tři jedince odchované v loňském roce v pražské zoologické zahradě uvidí návštěvníci již tento víkend.

Druh vhodně doplňuje palearktická terarijní zvířata, ve volné přírodě se vyskytuje v Malé Asii, Jordánsku, na Kavkazu, v Mongolsku a v Indii. „Štíhlovka Ravergierova je atraktivní pro návštěvníky svým zajímavým zbarvením, je velmi podobná zmiji, se kterou obývá stejné prostředí. Odlišuje se od ní dlouhým bičovitým ocasem a jiným tvarem hlavy.“ Představil nový druh zoolog Miroslav Brtnický.

V současné době je v expozicích terárií v zooparku 19 rozličných druhů plazů. Kromě štíhlovky Ravergierovi mohou návštěvníci pozorovat dalších šest zástupců z čeledi užovkovitých.

(pel)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru