V Jirkově vznikne nové odběrové místo. Najdete ho na parkovišti před hřbitovem
Na parkovišti před hřbitovem vznikne mobilní odběrové místo. Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Společnost synlab czech s.r.o., poskytovatel služeb v oblasti laboratorní diagnostiky, otevře v Jirkově na konci ledna nové mobilní odběrové místo pro odběry na vyšetření infekce SARS-CoV-2. Výstavba pracoviště, které budou moci po předchozím objednání navštívit jak samoplátci, tak pacienti indikovaní lékařem, začne v úterý 12. ledna.

Na konci ledna otevře společnost synlab czech s.r.o. na adrese Zaječická 382 v Jirkově nové mobilní odběrové místo na odběry pro vyšetření infekce SARS-CoV-2. „Výstavba nového mobilního odběrového pracoviště SYNLAB v Jirkově začne neprodleně po vyřízení veškeré nezbytné administrativy. K otevření pak dojde po schválení provozu Krajskou hygienickou stanicí a Krajským úřadem Ústeckého kraje,“ říká vedoucí odběrových pracovišť SYNLAB Martina Vršková, DiS.

Otevírací doba nového odběrového místa SYNLAB v Jirkově bude každý všední den od 8 do 12 hodin. Všichni zájemci o odběr pro vyšetření infekce SARS-CoV-2 se však musí vždy předem objednat na konkrétní termín návštěvy v online rezervačním systému na webu www.synlab.cz/covid-19. Pracoviště bude uzpůsobeno jak režimu drive-in, tak pro pěší návštěvy a využít ho budou moci samoplátci i lidé indikovaní lékařem. Na odběr do nového mobilního odběrového pracoviště SYNLAB v Jirkově budou moci po objednání dorazit i zájemci o antigenní testování.

Za účelem odběrů pro vyšetření infekce SARS-CoV-2 provozuje společnost synlab czech s.r.o. na území České republiky aktuálně 12 odběrových pracovišť, a to po jednom v Brně, Českém Krumlově, Hradci Králové, Liberci, Písku, Plzni a Znojmě, dvě v Českých Budějovicích a tři v Praze. „Možnost využití nového odběrového pracoviště v Jirkově pomůže v regionu urychlit čekací dobu zájemců o vyšetření, a umožní tak získání výsledků testu v kratším časovém intervalu,“ říká ředitelka společnosti synlab czech a synlab slovakia Kateřina Bílly Danyšová.

Laboratoře SYNLAB se po zařazení na seznam akreditovaných laboratoří zapojily do testování na přítomnost infekce SARS-CoV-2 v pondělí 16. 3. 2020. Od tohoto data již otestovaly přes 147 000 vzorků. Vzorky k nim putují ze zdravotnických zařízení, vlastních odběrových pracovišť a soukromých společností, jako je například řídící orgán evropského fotbalu UEFA či filmové produkce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru