Rekordní počet nových případů i aktuálně nemocných v Česku! V kraji přibylo 1138 nakažených za jeden den
Antigenní test. Ilustrační foto: KZ
Chomutov

ČR – V České republice padl rekord v počtu nových případů i aktuálně zjištěných onemocnění covid-19. V Ústeckém kraji samotném ale čísla ještě na svém vrcholu nejsou. Na konci října tu přibylo nemocných ještě víc.

V Česku je nyní 126 348 lidí s prokázanou infekcí, kteří právě nyní prodělávají nemoc covid-19. Za posledních 24 hodin přibylo 17 278 pacientů, informuje Ministerstvo zdravotnictví. To jsou rekordní čísla. V zemi zemřelo s covidem 12 436 osob a sedm tisíc jich nyní leží v nemocnicích. Dohromady už testy od začátku epidemie potvrdili nemoc u tři čtvrtě milionu Čechů.

Na severu Čech už byla situace kritičtější na přelomu října a listopadu, čísla ale nyní stoupají stejně jako ve zbytku republiky. Za poslední den přibylo 1 138 potvrzených nákaz a je zde 8 160 aktivních případů. To jsou ty, o kterých vědí hygienici. Ministerstvo zdravotnictví v Ústeckém kraji nyní eviduje 976 úmrtí.

Nejvíce případů se dosud celkově vyskytlo na Litoměřicku (8 102), nejméně na Lounsku (5 161). Na Chomutovsku je zatím evidováno 6 721 infikovaných. Celkově v kraji pod Krušnými horami zatím hygienici sdělili zprávu o pozitivitě skoro 53 tisícům osob. Skoro 44 tisíc jich je považováno za uzdravené.

Nejvíce zasaženou skupinou jsou ženy ve věku od 45 do 54 let, ty tvoří 21 procent všech zjištěných nákaz. Ve stejné kategorii jsou i muži s o jedno procentního bodu nižším podílem.

Poslední komentář epidemiologů platí zatím k 31. prosinci: "V nemocnicích je hospitalizováno přes 400 pacientů (417) a na jednotkách intenzivní péče je hospitalizováno 80 pacientů. Obě tyto hodnoty jednak patří mezi vyšší ve srovnání s ostatními kraji a jedná se o nejvyšší hodnoty v kraji od 24. listopadu. Co se týká struktury zdravotního stavu hospitalizovaných, převažuje střední klinický stav. V těžkém stavu je hospitalizováno téměř 70 pacientů."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru