Vančurova ulice v Jirkově se dočká rekonstrukce, cyklostezka svého dokončení
Začíná také III. etapa budování cyklostezky u mostu ve Dvořákově ulici. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Další dvojicí investic letošního roku je rekonstrukce Vančurovy ulice a III. etapa budování cyklostezky u mostu ve Dvořákově ulici.

Odhad nákladů na rekonstrukci Vančurovy ulice činí 6 miliónů korun. Jedná se pouze o úsek od ulice Palackého do Nerudovy ulice. V současné době probíhá projektová příprava, místní šetření, stavebně technický průzkum, geodetické zaměření a diagnostika vozovky. Předmětem projektové dokumentace bude zrekonstruování stávající komunikace, silničních obrubníků a chodníků včetně řešení nájezdů k rodinným domkům. „V plánu je také vybudování kontejnerových stání a nového veřejného LED osvětlení, které je i úspornější,“ dodává Jitka Žemličková z odboru majetku města a útvaru investic.

Začíná také III. etapa budování cyklostezky u mostu ve Dvořákově ulici. Postaví se nájezdy ke stávající cyklostezce v Olejomlýnském parku a podjezdu pod Dvořákovou ulicí s propojením k cyklostezce podél komunikace a dále nájezd směrem k benzince. V rozpočtu je na to vyčleněn 1 milión korun. „Po dokončení bude bezpečně propojena zóna Olejomlýnského parku s frekventovanou Dvořákovou ulicí. Realizace této akce se předpokládá v období leden až duben,“ upřesňuje Martina Cermanová z odboru majetku města a útvaru investic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru