Krajská zdravotní získala tři bioptické přístroje k vyšetření karcinomu prostaty
Krajská zdravotní získala tři bioptické přístroje k vyšetření karcinomu prostaty. Foto: KZ / Petr Sochůrek
Chomutov

Ústecký kraj - Tři nejmodernější bioptické přístroje BIP EvoCore sloužící k vyšetření karcinomu prostaty získala Klinika urologie a robotické chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Přednostovi MUDr. Janu Schramlovi, Ph.D., je předal doc. prof. MUDr. Roman Zachoval, MD, Ph.D., MBA, předseda a zakladatel nadačního fondu Muži proti rakovině v České republice.

„Klinika urologie a robotické chirurgie v Ústí nad Labem je v tomto regionu nejšpičkovějším pracovištěm v léčbě rakoviny prostaty. Většina nádorů, které jsou zde pacientům diagnostikovány, je na zdravotnickém pracovišti léčena a vyléčena. Klinika urologie a robotické chirurgie v Ústí nad Labem se také pod vedením přednosty - doktora Jana Schramla aktivně zapojuje do programů nadačního fondu Muži proti rakovině v rámci České republiky. Náš fond má centrum sdružující urology a onkology, kteří provádí preventivní vyšetření u pacientů vyléčených po onkologickém onemocnění prostaty. Právě pan přednosta ústecké kliniky urologie a robotické chirurgie patří mezi vedoucí pracovníky tohoto centra,“ uvedl doc. prof. MUDr. Roman Zachoval, MD, Ph.D., MBA.

„Chtěl bych poděkovat předsedovi nadačního fondu Muži proti rakovině docentu Romanu Zachovalovi, že společnost Krajskou zdravotní, zejména kliniku urologie a robotické chirurgie, obdaroval třemi bioptickými pistolemi, které nám umožní diagnostikovat u pacienta rakovinu prostaty co nejdříve. Dar výrazně pomůže našemu pracovišti, jež provádí ročně 700 až 800 odběrů tkáně, takzvaných biopsií, z důvodu karcinomu prostaty. Jednu třetinu těchto vyšetření provádíme právě pomocí získaných bioptických pistolí od nadačního fondu Muži proti rakovině,“ poděkoval MUDr. Jan Schraml, Ph.D.

0709kzfotokarcinom1

Klinika urologie a robotické chirurgie zajišťuje kompletní urologickou diagnostickou a léčebnou péči u dospělých pacientů, akutní urologickou péči dětských pacientů ve spolupráci s ústeckým oddělením dětské chirurgie – dětským úrazovým centrem. Spolupracuje s gynekologicko-porodnickou klinikou v oblasti uro-gynekologických výkonů. Zajišťuje urologickou péči o paraplegické pacienty s míšní lézí. Součástí ústecké kliniky urologie a robotické chirurgie je také centrum robotické chirurgie včetně moderního školicího centra. Obě tato pracoviště od samého počátku zvyšují prestiž společnosti Krajská zdravotní, zejména ústecké Masarykovy nemocnice. Centra při Klinice urologie a robotické chirurgie jsou příkladem účelné centralizace vysoce specializovaných výkonů týmů lékařů napříč zdravotnickými pracovišti spadajících pod Krajskou zdravotní v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru