Co je to za matku? Opuštěné děti živořily v zimě týden na ulici. Samy chtěly raději do dětského domova
Ilustrační foto zdroj:CC0
Chomutov

Chomutov - Smutný případ zanedbání péče o děti řešili před nedávnem strážníci Městské policie v Chomutově. Obrátila se na ně zaměstnankyně z nízkoprahového centra s prosbou, aby pomohli dětem, které už několik dní přežívají samy na ulici.

Pracovnice nízkoprahového centra pro matky s dětmi zavolala na tísňovou linku městské policie a požádala strážníky o pomoc ve věci umístění dvou nezletilých dětí. Uvedla, že děti do centra docházejí pravidelně několik let a dnes se jí přiznaly, že jsou více než týden bez domova, protože se o ně matka přestala starat. Děti dále uvedly, že jejich matka s jejich dalšími malými sourozenci vyhledává azyl a teplo v obchodních domech ve městě, kdežto ony přespávají, kde se dá.

Strážníci se okamžitě vypravili na všechna místa, kde se žena obvykle zdržuje, ale bohužel se ji nepodařilo nalézt. Kontaktovali proto sociální pracovnici, se kterou pak jeli do centra města, kde na ně už čekala zaměstnankyně nízkoprahového centra i s dětmi. Ty uvedly, že příbuzné, kteří by se o ně byli schopni postarat, nemají a přiznaly, že by byly raději v dětském domově, než žít takovýmto způsobem. Bály se však o pomoc požádat dříve, protože jim matka vyhrožovala, že pokud kontaktují sociálku, tak jí budou nejspíš odebráni i mladší sourozenci.

Děti byly převezeny na polikliniku k prohlídce a poté umístěny na lůžkové oddělení, aby se mohla následující den celá situace v klidu, a hlavně ve prospěch dětí, vyřešit. Sociální pracovnice se s problémy v této rodině nesetkaly poprvé. Rodina už byla pod dohledem OSPODu (orgán sociálně - právní ochrany dětí).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru