Chomutov – Velmi nízkou účast voličů zaznamenalo v porovnání s prvním kolem (i to nebylo nijak zázračné) druhé kolo senátních voleb na Chomutovsku. Vítěz je známý.

Místo v horní komoře Parlamentu získal MVDr. Přemysl Rabas (SEN21). V duelu v druhém kole senátních voleb porazil MUDr. Martinu Chodackou (ANO).

Přemysl Rabas obdržel na Chomutovsku 7603 hlasů, což je 62,52 % odevzdaných obálek. Martina Chodacká dostala od voličů 4556 hlasů, tedy 37,47 %.

Z téměř sta tisíc oprávněných voličů se druhý volební víkend dostavilo do volebních místností jen něco přes 12 tisíc lidí. Přesně dělá volební účast 12,4 %. Pro porovnání: před týdnem v senátních volbách hlasovalo 33,74 % voličů.

Kadaňský rodák Přemysl Rabas řídí Safari park Dvůr Králové. Předtím přes 20 let přetvářel chomutovský zoopark na oblíbenou turistickou atrakci. Podílí se na mezinárodních programech na záchranu ohrožených zvířecích druhů. Byl chomutovský i krajský zastupitel a poslanec parlamentu ČR. S rodinou žije v krušnohorském Blatně nad Chomutovem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru