Jan Mareš: Chceme pomoci nemocnici a snížit daň z nemovitosti
Jan Mareš (ČSSD).
Chomutov

Chomutov - Přinášíme rozhovor s kandidátem na primátora města Chomutov Janem Marešem (ČSSD).

Podívám-li se na kandidátní listinu ČSSD v Chomutově, vidím hodně nových tváří, proč tato změna?

Na prvním místě je nutné říct, že nové tváře neznamenají nutně nezkušenost. Voliči nemusí mít z nových tváří obavu. Neznamená to, že noví kandidáti v případě úspěchu u voleb svou novou funkci nezvládnou. Nové tváře s sebou nesou spoustu zkušeností z řízení městských firem, zkušeností z podnikání i z aktivního zapojení do veřejného života. Složení kandidátky pak odráží skutečnost, že členská základna chtěla změnu zaběhlých praktik a výběru z úzkého okruhu preferovaných lidí. Ukazuje se, že voliči měli pravdu, když stranu opustila řada jejích členů, kteří okamžitě kandidují za jiné subjekty.

V programu máte, že chcete investovat do chomutovské nemocnice, ale ta patří kraji. Jak to myslíte (chcete udělat)?

To je jednoduché. Chceme nemocnici pomoci tak, aby se zlepšil komfort pro Chomutovany. Nemocný nesmí trpět tím, že do stavu “naší” nemocnice Krajská zdravotní investuje nejméně. Musí k nemocnici přijít a chodit v areálu po nerozbitých a bezpečných chodnících, musí najít parkovací místo, v čekárně sedět pohodlně a nedívat se na zašlé lino a oprýskané zdi. Tím je myšlena pomoc chomutovské nemocnici a nemocným občanům města.

Proč chcete snížit daň z nemovitosti?

Chceme tím pomoci k bydlení lidem, kteří to zejména na našich sídlištích nemají jednoduché. Také si myslíme, že by to mohlo nalákat k trvalému bydlení řádné a zodpovědné občany. Nechceme snižovat daň z nemovitosti plošně, ale tu část, která je spojená s bydlením. Pro mnohé občany to možná může být údiv, protože daň z nemovitosti se ve městě zvýšila v době, kdy jsme byli ve vedení města. Nicméně je nutné také připomenout, že jsme již tehdy razantně snížili občanům poplatky za odpad.

Psali jsme

{article 53849}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru