Noční silná vichřice se blíží! Energetici vyhlásili pohotovost, bude jich víc v terénu i na telefonu
Opravářská četa ČEZ Distribuce. Ilustrační foto: archiv společnosti
Chomutov

Ústecký kraj - ČEZ Distribuce reaguje na aktuální výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu na velmi silný vítr. Vyhlášen byl vysoký stupeň nebezpečí. Vichřice se má nad Českou republiku přihnat v neděli večer.

„Na základě těchto předpovědí ke zmírnění dopadů předpokládaných poruch na vedení navyšuje pracovníky jak v terénu, tak i na dispečinku a call centru. V pohotovosti budou i externí dodavatelské firmy, které nám v případě zvýšené poruchovosti pomáhají v terénu,“ uvádí mluvčí firmy Soňa Holingerová.

Podle předpovědí se nad zeměmi Beneluxu v neděli během dne rychle prohloubí tlaková níže a bude postupovat dále k východu. Její přechod přes severní části našeho území v noci na pondělí s sebou přinese velmi silný vítr. V pondělí pak očekávejte, že čerstvé proudění přinese studený vzduch.

V neděli 23. září bude od západu zesilovat vítr a v noci na pondělí 24. září bude vát rychlostí 8 až 13 m/s, přechodně s nárazy kolem 25 m/s (90 km/h), na horách až 35 m/s (126 km/h).

V pondělí přes den bude vát ještě čerstvý vítr rychlostí 6 až 11 m/s, k večeru bude vítr slábnout.

Energetici byli v terénu ve větším počtu už ve čtvrtek večer kvůli silným bouřkám. Řešili devět desítek poruch na vedení vysokého napětí a další desítky na nízkém napětí. Bez elektřiny se ocitlo na zásobovacím území ČEZ Distribuce na osmdesát tisíc odběrných míst. Nejčastější příčinnou poruch byl pád stromů a větví do vedení, poškozené izolátory, přetrhané vodiče.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru