Chomutov staví novou cyklostezku. Propojí Lipskou ulici s Bezručovým údolím
Stavební práce na cyklostezce v Mýtné ulici. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Město Chomutov buduje novou cyklistickou propojku mezi Lipskou a Bezručovou ulicí. „Cílem je cyklistům umožnit bezpečný pohyb mezi rušnou Lipskou ulicí a cyklostezkou do Bezručova údolí,“ říká náměstek primátora David Dinda. Práce už začaly.

Před odbočením z Lipské do Mýtné budou upraveny nájezdy tak, aby byly pro cyklisty bezpečné. „V Mýtné ulici bude nová cyklostezka zaříznuta do svahu pomocí opěrných zdí,“ popisuje referent odboru rozvoje a investic magistrátu Stanislav Říha. Poté stezka přejezdem protkne místní komunikaci a podél parkoviště naproti areálu Veros se napojí na stávající cyklostezku do Bezručova údolí.

V rámci investiční akce se rozšíří silnice v Mýtné ulici, vybuduje se nové veřejné osvětlení, opraví se schody do parčíku a chodník vedoucí parčíkem k Lipské ulici. Celkové náklady jsou necelé čtyři miliony korun. Práce skončí v říjnu. Město na výstavbu získalo dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru