Z Ruska se do zooparku přestěhoval manul
Manul. Zdroj: zoopark
Chomutov

Chomutov - V rámci evropského záchovného programu přijel do chomutovského zooparku z ruské zoologické zahrady v Novosibirsku manul.

Manul je silná a zavalitá kočka, má krátké nohy a krátké uši, skryté v srsti. Je jedinou divokou kočkou, která má kulaté zorničky očí a dlouhou srst. Žije v kamenitých stepích, pouštích a polopouštích východní Asie. Drží se ve vyšších nadmořských výškách, v nížinách se neobjevuje. Její potravu tvoří hlodavci a jiní drobní obratlovci.

Manuly chovají v zooparku už od roku 2002. Nový přírůstek je samice. „Dvouletá samice vytvoří nový chovný pár se samcem, který se u nás narodil v loňském roce, “ uvedl zoolog Miroslav Brtnický.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru