Kamery v Klášterci velmi pomohly k dopadení pachatelů přepadení banky
Přepadená pobočka banky v Klášterci nad Ohří. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Kamerový systém městské policie v Klášterci nad Ohří významně pomohl k vyřešení případu přepadení pobočky banky ve městě. K tomu došlo na začátku srpna. Podrobnosti k případu sdělili v úterý dopoledne představitelé města, strážníků i místní Policie ČR.

Pobočku banky v Petlérské ulici v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku přepadli dva neznámí pachatelé dne 2. srpna 2017 v odpoledních hodinách a pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadovali finanční hotovost. Poté, co peníze získali, z banky odešli.

Vyšetřování případu si převzal speciální policejní tým složený z kriminalistů Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a územního odboru Chomutov, který případ objasnil. O tom informovali policisté již v minulém týdnu.

„Zajišťovali jsme záznamy z kamer města i soukromých subjektů. Nejlepší výstupy přitom byly z městského kamerového systému,“ uvedl v úterý zástupce vedoucího obvodního oddělení Policie ČR v Klášterci nad Ohří Milan Kučera. Na některých záběrech byly podezřelé osoby i vozidla.

Z účasti na trestném činu loupeže byli obviněni tři muži z Chomutovska ve věku 31 až 37 let. Všichni obvinění jsou stíháni vazebně; na svědomí mají i další násilnou a majetkovou trestnou činnost.

Původní kamerový systém v Klášterci nad Ohří pochází z let 2006 až 2007, průběžně je modernizován. „Aktuálně máme jedenáct kamerových bodů,“ sdělil Petr Hörbe, velitel Městské policie Klášterec nad Ohří. Výstup z kamer jde na dvě pracoviště: K dispečerovi strážníků a na Policii ČR.

Do budoucna by radnice ráda viděla kamerový systém rozšířený i o kamery hlídající příjezdy a výjezdy z města ve směru na Chomutov a Karlovy Vary. „Bylo by to významnou pomocí,“ řekl starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd. Městská policie na rozšíření pracuje, vzhledem k tomu, že silnice ale není v majetku města, jde o složitý správní proces.

Kamery ale nepomohly jen k dopadení pachatelů loupeže. Zaznamenávají také podomní prodejce, což odporuje místní vyhlášce, usvědčují pachatele majetkových trestných činů, mohou být užitečné i lidem v nouzi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru