Smradlavé podchody: Dvakrát týdně se uklízejí i myjí, přesto to nestačí
Vyčištění podchodu zabere třicet minut,
Chomutov

Chomutov - Dvakrát týdně uklízejí pracovníci technických služeb všechny podchody v Chomutově. V létě navíc umývají zdi a podlahy, aby je zbavili zápachu. Přesto si mnozí z nás, když jimi procházíme, zacpáváme nosy.

“Podchody slouží mnoha lidem jako odpadkový koš či veřejná toaleta. Přestože podchody dvakrát v týdnu uklízíme, pokaždé tam jsou další odpadky, rozbité lahve a podobný nepořádek. Snažíme se tedy tato místa neustále dávat do pořádku, aby lidé procházeli čistým prostorem,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Pracovníci organizace uklízejí podchody vždy v pondělí a v pátek, vyčistit jeden podchod trvá zhruba třicet minut. „Většina úklidu probíhá ručně. V první řadě se zametají schody, které jsou znečištěny nejčastěji nedopalky od cigaret. Poté zaměstnanec uklízí samotný podchod, kde zamete veškerý,” uvedl vedoucí provozovny dopravy a čištění města Samir Kharboutli.

V letních měsících se stává, že podchod si kdosi splete s veřejným záchodkem a prostorem se pak line nepříjemný zápach. Pracovníci pak musí zdi a podlahy umýt za pomoci kropícího vozu. “V létě také využíváme samosběrný zametací vůz, který podchod zbaví nejen veškerého nepořádku, ale také sníží prašnost při průchodu v podchodech,” doplnil vedoucí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru