Jirkov se pustí do oprav silnic a chodníků po zimě
Po letošní zimě je totiž v komunikacích více výtluků a propadlin než v letech předchozích. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – V Jirkově se pustí do oprav silnic a chodníků po zimě. Na opravy má město vyčleněno 5,2 milionů korun. A je jisté, že tyto peníze radnice využije do haléře.

Po letošní zimě je totiž v komunikacích více výtluků a propadlin než v letech předchozích.Vyplynulo to z pravidelné kontroly, kterou provádějí Krušnohorské služby společně s úředníky z odboru majetku města a útvaru investic. „Rozbité jsou i silnice, které se zdály být bezproblémové,“ podotýká vedoucí zmíněného odboru Milan Reiner s tím, že mnohé budou potřebovat plošnou opravu.

Kromě menších oprav výtluků a nerovností tak přijdou na řadu i větší akce. Tou hlavní bude oprava komunikací v ulicích Nový Březenec a Hrdinů, na jejíž první část dojde v létě a pokračovat se bude i příští rok. Město celkem vyjde na 4,7 milionu korun, z toho letos se prostaví 2,7 milionu.

Plánuje se také oprava povrchu silnice v ulici Chomutovská od kruhového objezdu k nádraží, v ulici Pod Přivaděčem a kompletní oprava šikmé příjezdové cesty mezi ulicemi Studentská a Hornická. Opraví se také příjezdová komunikace ke garážím z ulice Žižkova, která je v havarijním stavu.

U chodníků je situace obdobná. Po zimě bylo nutné opravit řadu propadlin nejen v chodnících, ale také v zálivech MHD či na parkovištích. Už v březnu město nechalo opravit chodník v ulici J.B.Foerstera, následovat budou chodníky v dalších částech města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru