Chomutov – Víte, co je Flash mob? Blesková akce, při níž se na jednom, předem určeném veřejném místě sejde velká skupina lidí, udělá něco nečekaného a stejně rychle, jako se objevila, následně zmizí. A přesně to se dnes stalo v obchodním centru Chomutovka. Úderem šestnácté hodiny zaplavilo přízemí na šedesát tanečníků a za zhruba pět minut po nich nebylo ani vidu.

taneca48

„Občas je tady nuda"

Za historicky prvním chomutovským „flashem" stojí organizátorka a choreografka Pavla Šachová. Jak sama říká, chtěla udělat něco pro sebe, své kamarády a pro lidi vůbec. „Občas mám pocit, že je to tady pěkná nuda. Proto tento, pro někoho možná trochu bláznivý nápad. Chtěli jsme si užít něco netradičního, něco, co by rozveselilo nás i kolemjdoucí. Myslím, že se nám to podařilo," říká spokojeně tanečnice.

tanec48I když to na první pohled může vypadat jako akce spontánní, vše je pečlivě připraveno. „Jinak to ani nejde. Samozřejmě musíte oslovit kámošky a kámoše, aby do toho s vámi šli. Ta spontánnost je myšlena spíše pro kolemjdoucí. Přidají se? Nebo ne?" pokládá řečnickou otázku Šachová.

Za rok znovu

My už nyní známe odpověď. Nepřidali se, zajímavou a hezkou akci ale ocenili bouřlivým potleskem. „Nevadí, přidají se příště. Hlavně, že se to líbilo," směje se organizátorka a vlastně tak naznačí, že pokračování přijde. „To jistě. Ale zase asi tak za rok. O prázdninách. Sice to na přípravu není extra náročné, kdyby to ale bylo častější, všem by se to přejedlo," zakončuje stále s úsměvem Flash mob vedoucí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru