Hrušovany – Nastalý problém způsobil v obci pěkné pozdvižení. Rozezlení obyvatelé okolních domů zpovzdálí sledovali ze země unikající plyn, diskuse o tom, jak a co se mohlo stát, nebraly konce. „Strach? To víte, že jsem měl. Před pár dny jsem v novinách četl, jak někde vybouchl celý barák, tak abych se teď nebál. Vím já, co se může stát? Nějakej ožrala mi sem hodí vajgla a já mám barák v luftě," líčí rozčileně senior, u jehož domu k havárii došlo.

rwe58

„Bylo by horší, kdyby to šlo do domu"

Překopnutý plyn samozřejmě problém je, podle slov odborníků - plynařů to ale tak dramatické nebylo. „Daleko horší by bylo, kdyby plyn unikal do domu nebo nějakých dutých prostor. V tomto případě šlo všechno do volného prostoru, takže nic životu nebezpečného," vysvětluje zasahující profesionál.

„Problém? Neměli jsme..."

K přerušení přípojky došlo uprostřed obce u hlavního tahu z Chomutova na Žatec, obecní úřad zde nechává budovat novou autobusovou zastávku. Práce provádějící firma sice měla od síťařů vytyčené trasy, dělníkům se přesto podařilo plynové vedení přerušit. „Problém? Nevím, neměli jsme," tváří se udiveně jeden z party kopáčů, aby se po chvilce rozzářil, „jo, vy myslíte ten plyn? To nebylo nic závažného, to se opravilo."

„Kdyby vzali do ruky krumpáč, bylo by to v klidu"

Hrušovanští jsou ovšem jiného názoru. „Nic závažného? Tak to fakt nevím. Kdyby vzali frajeři do ruky krumpáč a nenajeli na to bagrem, bylo by to v pohodě," má jasno další z místních.

Jak ale podotkne opět jeden z plynařů, havárka by mohla nastat i při práci krumpáčem. „Nechci se jich nějak moc zastávat, stát by se to určitě nemělo, někdy to tak ale bohužel je. Stačí špatně položený nebo ostřejší kámen, ten se při nárazu pohne a neštěstí je na světě. Jestli ale skutečně jeli bagrem, pak se raději nevyjadřuji," přemýšlí nahlas opravář.

Nezbytná kontrola

V současné době by již mělo být vše v pořádku, včerejší trable se podařilo do zhruba hodinky vyřešit. Dnes sice plynárníci dorazili do Hrušovan znovu, už ale jen pro kontrolu. „Je to spíše takové preventivní. Prověřit, zda ještě někde něco neuniká a jestli je vše, jak má být," zakončuje plynař.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru