Chomutovsko - Z kriminalistického deníčku aneb co přinesl uplynulý policejní týden. Jak vyplyne z následujících řádků, staré české úsloví – čert nikdy nespí – bychom mohli klidně obohatit ještě o zloděje a lumpy. Jejich „aktivita" je bohužel stálá a neustávající.

Pondělí

Chomutov - Policejní komisař obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy sedmadvacetiletého muže z okresního města. Ten nejméně po dobu dvou let – od roku 2011 do srpna 2013 prodával zakázanou látku -metamfetamin na různých místech ve městě. Pervitin prodával náhodným zájemcům a získal tak nejméně 40 tisíc korun. Soud může pachateli udělit za uvedený trestný čin peněžitý trest nebo ho poslat do vězení na jeden rok až pět let.

Strupčice - Jirkovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který ve Strupčicích poškodil zaparkované vozidlo. U auta poškrábal celou karoserii vrypy do laku, promáčkl střechu vozidla a stejným způsobem poškodil i troje dveře. Oprava bude drahá, škoda byla odhadnuta na nejméně 100 tisíc korun.

Hora sv. Šebestiána - Nakupovat bez placení se vydal po zavírací době 43letý muž z Prahy. Obchod si vybral v obci Hora sv. Šebestiána. Když se do večerky dostal, sebral větší množství kartónů cigaret různých značek. Celková škoda dosáhla na téměř 64 tisíc korun. Policisté při vyšetřování zjistili, že v krádežích není žádný nováček. Obdobného jednání se dopustil v roce 2009, kdy byl soudem v Mladé Boleslavi odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, ze kterého se vrátil v únoru 2012.

Úterý

Jirkov - Škodu za 15 tisíc korun má na svědomí 25letý Jirkovák. Během krátké doby demontoval na různých místech ve městě kamery. V ulici Na Borku jednu kameru bezpečnostního systému odcizil, druhá zůstala na místě. Obdobného jednání se dopustil v ulici Krušnohorská. Do třetice pak na sídlišti Zahradní v Chomutově opět sebral kamery a to tři kusy. Muž je podezřelý z krádeže, skutek nadále vyšetřují policisté z Jirkova

Chomutov - Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který vnikl do domu v ulici Matěje Kopeckého. Dostal se až do suterénu domu, kde ze sklepní kóje vytáhl pánské horské jízdní kolo za 20 tisíc korun.
K další krádeži došlo v ulici Osvobození. Zloděj vnikl do sklepních prostor domu a majitel přišel o pánské crossové jízdní kolo, čerpadlo a filtraci k bazénu, brusku, koženou kombinézu na motorku, domácí kino a další věci. V tomto případě se škoda vyšplhala na 33 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže čeká na pachatele i obvinění z porušování domovní svobody.

Středa

Radonice - 34letý muž z Kadaně se bude zodpovídat z trestného činu poškození cizí věci. V obci na Radonicku poškodil zaparkované vozidlo VW Bora. Do ruky vzal kovovou palici a ranami rozbil nejen přední sklo, ale i střechu, víko motoru, přední a zadní světlomety a skleněnou výplň oken. Oprava bude majitele stát nejméně 28 tisíc korun. Důvody mužova jednání vyšetřují policisté z Radonic.

Kadaň - Policisté z Kadaně pátrali od září po totožnosti neznámého pachatele, který odcizil z bytu v Chomutovské ulici hotovost. Krádež se podařilo objasnit, z uvedeného činu obvinili teprve 15letého místního mladíka. 12 tisíc korun na hotovosti sebral v nestřeženém okamžiku z komody v obývacím pokoji v době, kdy byl u poškozeného na návštěvě.

Čtvrtek

Klášterec nad Ohří - Neznámý zloděj řádil na klášterském stadionu. Ze šatny sebral v nestřeženém okamžiku šesti poškozeným peníze v celkové výši 4 tisíce korun. Policisté z místního obvodního oddělení sdělili podezření z krádeže 20letému místnímu obyvateli.

Jirkov - Dva notebooky v hodnotě 11 tisíc korun zmizely z kanceláře firmy v Jirkově. Kdosi využil skutečnosti, že zůstaly neuzamčené vstupní dveře do budovy a následně i dveře do opuštěné kanceláře. Vnikl dovnitř a s počítači odešel, aniž by si ho někdo všiml. Jirkovští policisté zahájili vyšetřování této krádeže.

Pátek

Kadaň - Kriminalisté v Kadani vyšetřují napadení, které se stalo na konci loňského roku v Žatecké ulici. 30. prosince došlo v místním baru k slovní rozepři mezi poškozeným a dvěma muži věku 20 a 31 let. Hádka pokračovala i na ulici, kde konflikt vyústil ve fyzické napadení. Zranění, která muž utrpěl, si vyžádala ošetření u lékaře a nastala i pracovní neschopnost. Doba léčení byla odhadnuta na cca 2 měsíce. Oba násilníci si převzali obvinění z výtržnictví a ublížení na zdraví. Incident nadále vyšetřuje policie.

Chomutov - Bez kabátu v hodnotě 2 tisíce korun, odešla včera domů žákyně chomutovské základní školy. Zloděj překonal uzamčení šatních skříněk a oblečení dívky sebral.

Chomutov - V dubnu loňského roku došlo k vniknutí do firmy na Spořické ulici. Kdosi tehdy překonal oplocení a z pozemku odcizil kabely v hodnotě 8 tisíc korun. Obvinění z uvedené krádeže si převzal 30letý muž, za jeho 35letým společníkem putovalo obvinění do vězení, kde se v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru