Chomutov – Jakkoliv neuvěřitelně to zní, v Mostecké ulici se skutečně dlouhých pětadvacet let nesvítilo. Důvod? „Osvětlení bylo mimo provoz kvůli úspoře energie," uvádí asistentka ředitele Technických služeb Světlana Slámová.

mostecka„Součástky jsme použili na náhradní díly"

Dvacet pět let se spořilo, veřejné osvětlení se pomalu rozebíralo. Ze čtyř stožárů demontovaly Technické služby postupem let svítidla a výložníky. „Protože se tyto stožáry nepoužívaly, součásti jsme použili například na opravu jiného osvětlení poškozeného při dopravních nehodách," vysvětluje vedoucí provozovny Veřejné osvětlení Technických služeb Jan Dvořák.

Je třeba svítit, ulicí NYNÍ chodí lidé

Ač nad dvě desítky let starým rozhodnutím zůstává rozum stát, asi už nemá smysl nad tím více hloubat. V současné době je totiž vše tak, jak má být a světla opět fungují. „V místě je nyní již zapotřebí, aby byly stožáry opět provozuschopné. Lidé ulicí chodí k novým stavbám, jako je Aquasvět či sportovní areály," říká náměstek primátora Martin Klouda. Pravda, jeho vyjádření smysl moc nedává, ulicí se přece chodilo bez ohledu na sportoviště. Ale co, hlavně že se svítí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru