Jirkov – Pracovalo se tady celých devět měsíců, výsledek ale stojí za to. Je větší, je modernější, je připravena na sportovní akce nejvyšší třídy. K naprosté dokonalosti už jí chybí pouze více venkovních parkovacích míst, i to se ale ještě letos změní.

tělocvičnaČtyři namísto jednoho

Zrekonstruovaná tělocvična u školy v Krušnohorské ulici stála město 35,5 milionů korun a nutno říci, že investované peníze jsou vidět. Půdorysná velikost nového sportoviště je 46x24 metrů, místo stávajícího jednoho volejbalového kurtu tady jsou kurty čtyři, tři tréninkové a jeden hlavní. V nové přístavbě je nové zázemí – rehabilitace, posilovna, sociální zařízení.

Poslouží dětem i klubu

Tělocvična má nové vstupy, z nichž jeden je upraven na bezbariérový včetně rampy. Uvnitř jsou nové podlahy, koše na basketbal, stojany pro rozhodčí a elektricky ovládané předělovací opony mezi kurty. Tělocvična bude v dopoledních hodinách sloužit jako dosud pro žáky místních škol, odpoledne a o víkendech pro různé zájmové organizace, především pro Volejbalový klub Ervěnice. „Budou se tu moci pořádat sportovní akce na nejvyšší úrovni," komentuje moderní rekonstrukci starosta Radek Štejnar.

Přibydou místa pro auta, tráva a keře

Jako menší problém se může někomu jevit nedostatečný počet parkovacích míst. I na tuto část město myslelo. „Letos se bude rozšiřovat parkoviště na 32 míst, kde budou moci parkovat rodiče, hráči, návštěvníci školy i sportovních utkání a učitelé školy. Okolní plochy budou zatravněny a osázeny keři. Do té doby se bude parkovat jako dosud, v Krušnohorské ulici nad školou," vysvětluje referentka jirkovského Městského úřadu Eva Dušková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru