Mstišov – Místo na příjemnou procházku v kterémkoliv ročním období, kde se můžete zblízka podívat na lesní zvěř. To je obora ve Mstišově u loveckého zámečku Dvojhradí. Možná byste to do ní neřekli, ale funguje už tři stovky let. Najdete ji u Dubí na Teplicku.

Ve dvacetihektarové oboře narazíte na jeleny evropské i dybowského, daňka skvrnitého, v kotci uvidíte lišku obecnou, v ohradě divoká prasata i různé druhy domácích zvířat. Černá zvěř je společenská a sdružuje se v početných tlupách, jejichž jádro tvoří bachyně se selaty. Není také neobvyklé, když na cestě pobíhají mezi návštěvníky selata. Na vodních plochách je různé vodní ptactvo.

Děti si mohou vlézt do ohrádky s morčaty, králíky i seletem. 0808mstisovweb

Vstup je lidový a víceméně dobrovolný. Stačí vhodit u vchodu desetikorunu, za dvacku si můžete vyzvednout sáček se suchým pečivem a jablky.

Lovecký zámeček slouží jako restaurace pro veřejnost. Obora je přístupná denně od 10.00 do 20.00 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru