Krušné hory - Hledáte místo s výhledem z Krušných hor, mezi horskými pastvinami, kam se dá dobře zajet autem? Navštivte Strážný vrch v Nové Vsi v Horách na Mostecku s větrným parkem. Strávit pár chvil pod točícím se obrem vás jistě ohromí. Na jedné z našich fotek se můžete rozhlédnout také uvnitř tubusu u základny jedné z větrných elektráren.

Strážný vrch najdete nad Mariánským údolím. To se táhne poměrně hluboce zařízlé do úbočí hor z Horního Jiřetína až do části Nové Vsi v Horách nazývané Mikulovice. Díky přístupnosti do této části Krušných hor zde vedla už ve středověku důležitá obchodní stezka.

K elektrárnám vás od hlavní silnice dovedou ukazatele.0208elektrarnaweb

Stát pod obří točící se vrtulí je zážitek

Takto vypadá základna tubusu uvnitř

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru