Ústecký kraj - Čeká nás další na akce velmi zajímavý víkend. Podívejte se na přehled více než tří desítek kulturních, sportovních a společenských událostí, které se budou konat v našem kraji a také u našich přeshraničních sousedů.

1905sopky

MOST: České středohoří: Sopečná tajemství

Neděle 22. května od 10 hodin

Neděli můžete strávit projížďkou po Českém středohoří v rámci Offroadsafari. Čekají na vás magické sopky, daleké výhledy, kouzelná stepní krajina. Podíváte se na místa, o kterých jste neměli tušení, ohromí nás kouzelné výhledy do rozmanité krajiny, při troše štěstí uvidíme sysly ve volné přírodě, budete rýžovat české granáty, které si můžete vzít s sebou domů, podíváte se na některý z místních tajemných hrádků a horu Ranou, můžete zajít na farmu, kde ochutnáte domácí kozí sýry a seznámit se se spoustou zvířat z farmy. Čekají na vás panoramatické výhledy, hora Raná, rýžování granátů, kozí farma. Sraz je na parkovišti u kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Rezervaci můžete udělat zde.


MOST: Hipodrom – Parkurové závody

Sobota 21. května od 9 hodin

Kromě dostihů je areál závodiště využíván také k pořádání parkurových závodů. Tato sportovní disciplína je výjimečná bezprostředním kontaktem diváků se soutěžící dvojicí jezdce a koně. Další parkurové závody se pojedou v sobotu.


MOST: Oblastní muzeum – Ruční papír vlastnoručně

Sobota 21. května od 10 a od 13.30 hodin

Tvůrčí dílnu navštivte v sobotu dopoledne či po obědě v mosteckém muzeu. Vytvoříte si ruční papír zdobený květinami tradiční technikou čerpáním na síto a malou plastiku z papíroviny. Nepotřebujete žádné pomůcky, k dispozici jsou i zástěry.


MOST: ZUŠ Moskevská Most - Step-time, aneb ze života herců – derniéra

Pátek 20. května od 18 hodin

Naposledy můžete zhlédnout Stepařskou show studentů Základní umělecké školy Most Moskevská pod vedením učitele a tanečníka Michala Krupy. Čeká vás hodina tance a stepu, nabitá vtipem, energií a nečekanými zápletkami. Vstupné je dobrovolné. Více jsme napsali zde.


MOST: letní scéna Benedikt – Květen pro veřejnost

Neděle 22. května od 16 hodin

Nedělní odpoledne můžete strávit na mosteckém Benediktu. V areálu u letní scény bude probíhat kultruní program. Čeká vás taneční a pěvecké vystoupení Šermířů, zvířecí mazlíci, skákací hrad, jízda na koních, ukázky činnosti Městské policie Most, cbičení s kočárky. Akci pořádá Zálesák Most, představí se neziskové prganizace Mostecka a je pořádána pod záštitou náměstkyně primátora Měta Mostu Ing. Markéty Staré.


MOST: OC Centrál – Tváře světa

Celý víkend

Mostecké obchodní centrum připravilo výstavu, díky které můžete poznat exotické kouty naší země. Až do 19. června zde uvidíte umělecké fotografie Věry Vernerové, na kterých jsou zachyceny zajímavé momenty, z cest této bývalé modelky, současné letušky a fotografky po Nepálu, Indii, Africe, či Keni. Mimořádné okamžiky krásy, elegance i důstojnosti života lidí v chudobných vesnicích a nádhernou tamní přírodu ve fotografiích, pořízených převážně v přirozeném světle a s minimálními úpravami. Fotografie jsou doplněny různými citáty, které dodala módní návrhářka Helena Bedrnová.


MOSTECKO: Zámek Korozluky – Živá zahrada

Neděle 22. května od 10 hodin

Historický dětský den v celém areálu zámku v Korozlukách s výtvarnými uměleckými dílnami a loutkovým divadelním představením i vystoupením kejklířů na vás čeká tuto neděli. Letos se koná již devátý ročník. V parku bude k vidění výstava výtvarných děl žáků ZUŠ Moskevská z Mostu a některé výtvarné dílny povedou jejich pedagogové. Již tradiční historické pouťové atrakce společnosti Al Rašíd doplní program mezi jednotlivými divadelními vystoupeními. Nejen malí diváci uvidí Divadlo Rozmanitostí, Buchty a loutky, Divadlo Na cestě či Cirkus Žebřík. Hlavními organizátory celého dne jsou občanské sdružení Divadlo na Labem, Správa zámku Korozluky a ZUŠ Moskevská v Mostě.


MOSTECKO: BRANDOV – Železný hasič

Sobota 21. května od 8.30 hodin

Sbor dobrovolných hasičů Brandov pořádá v sobotu 21. května tradiční hasičskou silovou soutěž TFA Železný hasič Brandov v areálu penzionu Na Čáře v Brandově na Mostecku. Do víceboje jednotlivců se tak i letos zapojí dobrovolní i profesionální hasiči, na které bude čekat osm soutěžních disciplín. Více informací a program akce najdete v našem článku.


LITVÍNOV: klub Attic – Sebastian a Pavel Callta

Pátek 20. května od 20 hodin

V pátek si nenechte ujít koncert v klubu Attic Litvinov, na své si přijdou příznivci nejvýraznějších mladých hudebníků současnosti Sebastiana (Toulavá) a Pavla Callty (Terapeut).


MOSTECKO: Zámek Jezeří - Život na zámku

Sobota 21. května od 11 hodin

V sobotu se můžete na zámku Jezeří projít minulostí Život na zámku - aneb procházka minulostí. Čekají vás po celý den až do 18 hodiny kostýmované prohlídky od středověku, přes baroko, 19. století až po 2. světovou válku.


MOSTECKO: BRAŇANY - Akce pro babičky a dědečky s vnoučátky

Sobota 21. května od 11 hodin

Babičky a dědečkové si můžou užít se svými vnoučátky v sobotu pěkné odpoledne na Selském dvoře v Braňanech. Čeká je prohlídka statku a zvířátek, jízdy na koních a různé soutěže. Možnost zakoupení párků a klobás k opékání na místě! Akce se koná za každého počasí, za deště bude přesunuta do kryté haly.


CHOMUTOV: Hřebíkárna - Koncert kapely Bílá nemoc

Pátek 20. května od 20 hodin

Pražská rocková skupina Bílá nemoc byla založena v r. 1990 jako elektrifikovaný nástupce úspěšné folkové Bonsaje. Dnes má tedy stále v repertoáru jemné folkrockové balady, ale na druhé straně už také nefalšované bigbítové vypalovačky. Bílá nemoc dosud natočila čtyři alba – Hodiny v nás, Lahvový a stesk, Zloději obálek a aktuální, živou desku Malostranská beseda live. V pátek je uslyšíte na Hřebíkárně.


CHOMUTOV: Hlavní nádraží - Legiovlak

Od pátku 20. května do neděle 22. května denně od 9 hodin

Chomutov - Chomutov je poslední zastávkou Legiovlaku – legionářského muzea na kolejích – v Ústeckém kraji. Na chomutovském hlavním nádraží představí již dvanáct zrekonstruovaných vagonů život a boj legionářů na Transsibiřské magistrále během první světové války. Veřejnosti bude k dispozici zdarma od 16. do 22. května, pak bude pokračovat svou pouť na Karlovarsko. Více o Legiovlaku jsme napsali zde.


CHOMUTOVSKO: KALEK – Rodinné vandrování

Sobota 21. května od 9 hodin

Obec Kalek ve spolupráci s turistickým spolkem z německého Rübenau zvou zájemce o turistiku na Rodinné vandrování 2016, které se uskuteční v sobotu 21. května. Pro účastníky jsou připraveny tři přeshraniční turistické trasy (cca 10, 17 a 25 km) a jedna pro děti, na které v lese budou čekat nejen pohádkové bytosti, ale i zábavné hry, úkoly a v cíli táborák a buřtíky. Start je možno kdykoli mezi 9. až 11. hodinou od dětského hřiště v Kalku. Po návratu do cíle je pro děti od 12.30 hodin připraven kulturní program, pro dospělé bude hrát až do odpoledne k poslechu i tanci hudební skupina Janebáci. Další informace jsme napsali zde.


CHOMUTOVSKO: STRUPČICE – Slavnostní zahájení letní sezony

Sobota 21. května od 9 hodin

Sportovní areál Strupčice zahájí tuto sobotu svoji letní sezonu. A to slavnostně. Od 9 hodin vás čekají vás farmářské trhy, od 17 hodin dětský program s diskotékou, a od 20 hodin program pro dospělé, například Stra dance Chomutov seniors, slavnostní odemčení areálu, soutěž o celoroční vstupné Queen revival, moderátor Jiří Formánek a ohňostroj.


CHOMUTOVSKO: KOVÁŘSKÁ – Jarní krok se šlápotou

Sobota 21. května od 9.30 hodin

Na Kovářské budete moci v sobotu sportovat. U Penzionu Avika startuje pochod Jarní krok se šlápotou. V cíli vás bude čekat odměna – opékání buřtů, na trase dlouhé 7 nebo 11 km občerstvení. Pro zájemce je zajištěna prohlídka vodárny z roku 1912.


ŽATEC: náměstí Svobody – Prima jede

Sobota 21. května od 15 hodin

Úspěšná roadshow Prima jede, dorazí tuto sobotu na žatecké náměstí Svobody. Nenechte si ujít unikátní mobilní zpravodajské studio. Zavřený návěs je dlouhý 13,5 m, vysoký 4 m a široký 2,5 m, když se rozloží, jeho rozměry se zvětší zhruba na 13,5 m krát 5,5 m. Součástí kamionu je také redakční zázemí, musí se do něj vejít dva počítače pro moderátory, počítač pro produkci a koutek, kde bude maskérna. Staňte se přímými aktéry Zpráv FTV Prima a nahlédněte do zákulisí sobotního vysílání.


LOUNSKO: MĚCHOLUPY - Svatojánská pouť v Želči

Sobota 21. května od 13 hodin

Svatojánská pouť na vás čeká v Želči. Těšit se můžete na Sbor dobrovolných hasičů Libočany, pouťové atrakce, historická řemesla, jízdy na koních, ohňostroj, výstavu k historii obce a chmelařství a na koncert skupiny Mňága a Žďorp, jazzový Big Band Milana Bitnera. Uvidíte také představení Divadla Mazec.


TEPLICE: Zahradní dům - První Malá Paříž 2016

Neděle 22. května od 15 hodin

Malá Paříž je projekt, který vznikl v roce 2010 na oživení tradičního kulturního prostoru v lázeňských Teplicích. Program je připraven na každou neděli od předposlední květnové do poslední zářijové neděle. Každý rok se v Altánu u Zahradního domu vystřídá v pravidelném zhruba šestihodinovém programu více než 100 uměleckých těles více či méně zvučných jmen. Všechny neděle jsou pro veřejnost bezplatné, akce je podporována Městem Teplice. Za dobu své existence si získává stále více příznivců. Na první Malé Paříži v neděli 22. května 2016, se představí např. francouzský kytarista - Alexandre Glize.


TEPLICE: Zámek – Pěvecký recitál Petry Vackové

Sobota 21. května od 16 hodin

Pěvecký dar od Boha v sobě interpretka tušila již od dětství, musel však počkat na svou velkou premiéru, až byly splněny důležitější životní úkoly spojené s výchovou dětí a bydlením. Zpěvačka s ne malým hlasem pochází z malé vesničky u Teplic a věřte, že její vystoupení v Rokokovém sálu teplického zámku bude pro Teplice objevem. Jako hosté vystoupí: Hana Mokrišová mezzosoprán, Jan Berko tenor, klavírní doprovod Olena Kondratyeva. Vstup na koncert je volný.


ÚSTÍ NAD LABEM: Zoo – Po liščí stopě

Sobota 21. května

Ústecká zoologická zahrada bude v sobotu 21. května opět patřit skautům. V zahradě proběhne již 12. ročník akce Po liščí stopě, která se s ústeckou zoo pojí od roku 2007. Na 14 stanovištích se děti mohou zapojit do her, soutěží, poznávaček a různých dovedností, které jsou běžnou náplní skautských schůzek a celého dění. Není třeba dodávat, že tyto aktivity se úzce dotýkají vztahu k přírodě, úctě ke všemu živému, pěstování zdravého ducha i zdravého těla. Návštěvu zahrady zpříjemní i předváděcí akce se zvířaty, které probíhají v průběhu celého dne, jako je např. krmení tuleňů, orangutanů či surikat, medový strom pro malajské medvědy, cvičení slonů a další. V provozu bude i oblíbený Zoovláček, který přepravuje návštěvníky do horní části zoo a jehož jízdu si užívají především děti. Při procházce zoologickou zahradou najdou děti spoustu zábavy na dětských hřištích a v různých koutcích, dospělí mohou tato místa využít k zastavení a odpočinku. Více jsme o akci napsali zde.


LITOMĚŘICKO: ROUDNICE NAD LABEM - Galerijní den a noc 2016 plný figur a figurek

Pátek 20. května od 10 hodin

V pátek se v roudnické galerii uskuteční již osmý ročník Galerijního dne a noci 2016. Akce proběhne v rámci Festivalu muzejních nocí 2016 pořádaného Asociací muzeí a galerií. V dopoledních hodinách budou probíhat výtvarné dílny, animace a workshopy pod vedením studentů Katedry výtvarné kultury Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem a žáků z Ateliéru Výtvarka pod vedením lektorky Jitky Kratochvílové. Výtvarný program pro děti bude probíhat až do 16.00 hodin. Odpolední program zahájí vystoupení souboru bicích nástrojů Marching. Následovat bude vystoupení jarmarečního herce Jana Horáka, dále tanečního souboru Somnakune Čerhaja, koncert roudnických kapel Edera, Louty, Blueroom, komentovaná prohlídka a na závěr ohňová show. Během celého dne bude pro návštěvníky připraveno také občerstvení.


LITOMĚŘICKO: ROUDNICE NAD LABEM – Podřipské muzeum - Středověká pravidla řeholního života

Pátek 20. května od 17 hodin

Přednáška Adély Ebersonové z Centra medievistických studií AV v Praze, další spoluautorky nové knihy Středověká knihovna augustiniánských kanovníků v Roudnici nad Labem Ubi est finis huius libri deus scit. Přednáška může přispět hodnotnými poznatky jako doplněk ke komentované prohlídce roudnického kostela Nar. Panny Marie a přilehlého augustiniánského kláštera.


LITOMĚŘICKO: LOVOSICE – Sál Lovoš - Rocková noc

Pátek 20. května od 20 hodin

Přijďte zapařit a poslechnout si pořádný rockový nářez do sálu Lovoš v Lovosicích. Uslyšíte největší rockové hity v podání Vintage Retro, The Bigboš´s, Led Zeppelin tribute.


LITOMĚŘICKO: TEREZÍN – Pevnost - Život v 18. století

Sobota 21. května od 10 hodin

V sobotu můžete navštívit terezínskou pevnost a přenést se do života v 18. století. Zažijte život vojáka v pevnosti Terezín v 18. století, uvidíte pevnostní i polní děla, zhlédnete nejbohatší interiéry obývané velitelem pevnosti, prosté ubikace vojáků i dobovou kuchyň, kde budete moci i něco ochutnat. Nebude chybět vojenský dvorek s živými zvířátky a bylinková zahrádka. Zažijete střelbu z kanonů, mušket a vojenský dril, vše proběhne v dobových uniformách.


LITOMĚŘICKO: TEREZÍN Terezínská cihla

Sobota 21. května od 12 hodin

V sobotu se bude v terezínské pevnosti na pevnostním prvku Bastion V konat také sportovně kulturní událost, nultý ročník Terezínské cihly. Čeká vás hod do dálky s terezínskou cihlou tzv. šancovkou, který bude doprovázet kulturní program. Těšit se můžete na Wono sito sedne, Švalozubý ponožky, Kontraband, Andílky, Kobo a rysa a B London band.


DĚČÍN: Smetanovo nábřeží - Mladé Labe 2016

Sobota 21. května od 10 hodin

V sobotu na Smetanově nábřeží v Děčíne uvidíte prezentaci techniky hasičů, záchranářů a policie, kroužků DDM Děčín, Airsoft, Sebeobrana, Robotika, Manga kresba, hudební kroužky, kreativní tvorba a další, dále Rytířského spolku Malchus a dalších děčínských organizací na akci Mladé Labe. Čekají vás pouťové atrakce včetně skákacího hradu, který bude zdarma, soutěže, hry, pódiová vystoupení a stánky s občerstvením.


DĚČÍN: Zámek - Historický trh májový

Sobota 21. května od 9 hodin

Sobota bude na děčínském zámku patřit historickému trhu. Na obou nádvořích, v jižních zahradách i v prostoru kolem zámecké sýpky budou rozmístěny stánky řemeslníků, uvidíte šermířská vystoupení, rytířský souboj na koních, mistrovské ovládání biče, drezuru koní, souboj o pirátský poklad, velká představení z časů antiky či perského dvora, divadelní představení a uslyšíte Děčínský symfonickým orchestr.


DĚČÍNSKO: RUMBURK - Loretánská noc

Pátek 20. května od 16 hodin

V pátek můžete v Loretě Rumburk zažít tak trochu jinou prohlídku a kulturní program, který se odehraje na nádvoří před nasvícenou kaplí Panny Marie a v kryté křížové chodbě z poloviny 18. století v rámci celorepublikového Festivalu muzejních nocí 2016. Loretánská noc se v Loretě Rumburk koná od roku 2007.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY - 46. mezinárodní dixielandový festival

Až do neděle 22. května

Od 15. do 22. května 2016 se v Drážďanech koná 46. ročník mezinárodního dixielandového festivalu. Největší evropský old-time-jazzový festival nabízí přes 30 velkých akcí s téměř 350 hudebníky z osmi různých zemí. Více než polovina koncertů má volný vstup a koná se pod širým nebem. Po týdnu koncertů známých kapel na různých místech v Drážďanech a na palubách historických parníků Saské paroplavební společnosti Riverboat-Shuffle, vyvrcholí celý festival tento víkend jazzovou mílí na bulváru Prager Strasse a nedělním průvodem hudebních souborů. V sobotu večer se v klubu Alter Schlachthof uskuteční velká koncertní show Dixieland International. V nákupní pasáži Altmarkt-Galerie v pátek odoledne hraje brassová kapela jezdící na eskalátorech mezi patry nahoru a dolů.


NĚMECKO: ANNABERG – BUCHOLZ – Annaberský zvířecí festival

Sobota 21. května od 11 hodin

V saském Annaberg – Buchholz, ve čtvrti Pöhlberg se v sobotu koná zvířecí festival. Děti se tu mohou potěšit s malými i velkými hospodářskými zvířaty, například s poníky, kozami, ovcemi. Budou si zde moci vyzkoušet svoji zručnost v připravených dílnách, vyzkoušet střelbu z luku a připraven je i další program. Vstup je zdarma. Akce se koná až do 18 hodiny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru