Žatec - Chmelový maják – dvaačtyřicetimetrová rozhledna – je dominantou Chrámu chmele a piva v Žatci na náměstí Prokopa Velkého. Ten je zábavným, poučným komplexem, který svými kořeny sahá do tradice světoznámého chmelařského regionu na severu Čech.

V chrámu je pro návštěvníky připravena prohlídka se zaměřením na nejširší publikum. Vystoupat můžete také na kovovou věž. Nahoru se můžete vydat jak po svých, tak výtahem. Zaplatíte při tom rozdílné částky. Výstup po schodišti vyjde dospělého na 40 korun, rodinné vstupné na stovku. Cestou nahoru je umístěno na stěnách několik dalekohledů zaměřených na různé pamětihodnosti a zajímavosti ve městě. Vyjet můžete ale i výtahem s 3D projekcí, tady už si mírně připlatíte.

Na vrcholu rozhledny vás čeká několik laviček, dalekohledy a průhledy do všech světových stran, uprostřed majáku je také stylizovaná chmelnice z kovových sloupů.

Podrobnosti o Chrámu chmele a piva můžete najít na jeho webu zde. 2205rozhledna

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru