Klíny - Milovníci zimních sportů si tuto sezonu na Klínech náležitě užijí. Na co všechno se mohou v prostorách Sport areálu Klíny těšit?

Velkým lákadlem areálu na Klínech je čtyřsedačková lanovka. Foto: www.kliny.cz

Je toho opravdu hodně. Protože počasí na horách bývá nevyzpytatelné, došlo k posílení zasněžovacího systému tak, aby svahy byly rychleji a efektivněji zasněženy. Nová sjezdovka Poma se dočkala vylepšeného osvětlení. Lyžování za tmy má své kouzlo a na Klínech si ho v sezónně 2015/2016 budete moci užívat každý den od 17 do 20 hodin.

Místo snowparku vznikla modrá, široká a pohodlná sjezdovka pro začátečníky, dlouhá 300 metrů. O nováčky či lyžaře se zájmem o zdokonalení techniky bude bezpečně a kvalitně postaráno. Všichni instruktoři procházejí pravidelnými školeními APUL, což je Asociace profesionálních učitelů lyžování; a lyžařská škola na Klínech se stala jejím členem. Kancelář této školy se přesunula blíže k pokladnám a areálu lyžařské školy, aby byla pro sportovce lépe dostupná.

Snowpark se přesunul na sjezdovku Pařezovka. Zkrátka nepřijdou ani machři ve freestylu - snowpark byl pouze přemístěn a nabízí spoustu zajímavých skoků a překážek nízké i střední obtížnosti. Chybět nebudou raily, jumpy, boxy (Dancefloor 6 metrů a rovná bedna 6 metrů), plastová trubka či barel.

Po třech letech došlo k mírnému zvýšení cen skipasů. Celodenní skipas pro dospělého nyní v hlavní sezoně stojí 430 Kč (o 40 Kč víc než vloni). Zařadilo se však zvýhodněné jízdné pro zákazníky, kteří chtějí využívat pouze sjezdovku Pomu, kde celodenní skipas pro dospělého v hlavní sezoně vyjde na 330 Kč. Skipasy si můžete zakoupit přes e-shop, vyhnete se tak frontě u pokladny. Multičasový skipas, oblíbená novinka minulého roku, je nabitý na 10 hodin lyžování, které si můžete vyčerpat kdykoli během sezóny.

Sport areál Klíny najdete přímo v centru obce Klíny v nadmořské výšce 720 m n. m. Zdejší sjezdovky v areálu jsou situovány na severovýchod.

Čtyřsedačková lanovka Doppelmayer disponuje neodpojitelnými vozy a rozběhovým pásem. Pohodlné večerní lyžování umožňuje osvětlení sjezdovky Centrální podél lanovky, dostatek sněhu zajišťuje automatický systém umělého zasněžování.

Areál je v provozu celoročně, v létě je možno využít i víceúčelové hřiště s umělým povrchem, bikepark, lanové centrum, lesní posilovnu, horolezeckou věž, dětské hřiště, minigolf, terénní koloběžky, půjčovnu horských kol, Nordic Walking a jiné sportovní aktivity.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru