Brno - Nadšenci do modelové železnice se mohou radovat. V Brně na ně totiž čeká výstava modelových kolejišť H0 a TT. Součástí výstavy je velké modelové kolejiště H0 s provozem až 40 vlaků a s modely skutečných stanic Ivančice, Náměšť na Hané a Rakšice.

Model nádraží s motoráčkem. Foto: KMŽ Brno

V měřítku TT je k vidění modulové kolejiště s námětem dnes již zrušené trati Čejč - Ždánice, kde se návštěvníci mohou těšit na zmenšené repliky dobových stanic. Letošní novinkou je stanice Uhřice u Kyjova. Výstava probíhá v Brně od 5. do 29. listopadu 2015, vždy od čtvrtku do neděle v areálu Alfa Properties na ulici Křenová.

Na přehlídce miniaturních železničních tratí nechybí ani model populární trati Čejč - Ždánice, kterou vytvořili mladí modeláři. „Protože cílem našich klubových kroužků pro mládež není pouhé hraní si s vláčky, stanovili jsme si skutečnou předlohu našich budoucích modelů. Volba padla na trať číslo 256, Čejč - Ždánice," říká Jiří Veselý, předseda pořádajícího KMŽ Brno. Jedná se o lokální trať místního významu.

Modely vláčků ve zmenšené krajině. Foto: KMŽ Brno

Tradiční výstavy se každoročně účastní nejen vášniví milovníci železničních tratí, ale také studenti či žáci základních škol či prarodiče s vnoučaty. „Loňská výstava překonala naše očekávání. Zúčastnilo se jí přibližně 3000 návštěvníků, což nás velmi potěšilo a hlavně inspirovalo. Proto jsme se rozhodli návštěvníkům nabídnout více a ukázat jim novinku v podobě stanice Uhřice u Kyjova," dodává Veselý.


Zahájení podzimní výstavy modelových železničních tratí proběhlo ve čtvrtek 5. listopadu v budově 24C v areálu Alfa Properties na ulici Křenová. Cena vstupného na výstavu je 35 Kč, rodiny s dětmi zaplatí za zvýhodněné vstupné pouze 80 Kč. Ve všední dny jsou zájemci vítáni vždy odpoledne od 16:30 do 19 hodin, o víkendu již od 9:30 do 18. hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru