Drážďany – Nádherná 22metrová jedle bělokorá, která bude ozdobou vánočního trhu Striezelmarkt v Drážďanech, je už na svém místě na náměstí Altmakrt. Informoval o tom web www.drazdany.info. Strom pochází z Lauensteinu, vesničky ležící v Krušných horách poblíž hranic s Českou republikou.

Vánoční strom na náměstí Altmarkt v Drážďanech. Foto: Drazdany.info

V saské metropoli už je také několik atrakcí a začíná se se stavbou 233 vánočních stánků a dalších atrakcí. Jen práce na zdobení stromu trvají tři dny. Dohromady na něm najdete téměř tři kilometry světelných řetězů, na nichž se rozsvítí přes šestnáct tisíc diod. Hvězda na špici stromu má potom průměr 70 centimetrů.


Aktuální dění v Drážďanech můžete sledovat zde: www.drazdany.info

Facebookové stránky Drážďany najdete na tomto odkazu


Strom si vybrali místní obyvatelé v hlasování. Letos se sešlo přes sedm tisíc hlasů.

Nejstarší německý vánoční trh a také jeden z největších vánočních trhů v Německu přivítá první návštěvníky už 26. listopadu v 16 hodin a potrvá do 24. prosince do 14 hodin. Hlavní událostí Štrýclmarktu bude 5. prosince takzvaná Štolová slavnost.

Jak se stavěl vánoční strom v roce 2011

Striezelmarkt 2011 Teaser from NOVALAPSE Timelapse Recordings on Vimeo.

(s využitím a svolením serveru www.drazdany.info)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru