Stačí jeden klik k záchraně života! Mobilní aplikaci Záchranka si stáhlo už milion lidí
Jeden klik stačí k záchraně lidského života. Ilustrační foto
Zajímavosti

ČR - ​Aplikace Záchranka, která pomáhá zachraňovat lidské životy, hlásí po třech a půl letech od spuštění milion uživatelů. Tohoto milníku dosáhla nejenom díky podpoře profesionálů z řad záchranných složek, ambasadorů a veřejnosti, ale také díky Nadaci Vodafone, jež jí financuje. Stáhněte si tohoto užitečného pomocníka do mobilu i vy.

Každý den přes aplikaci volá o pomoc zhruba 50 lidí v nouzi. Za celou dobu jejího fungování pak byli záchranáři přivoláni k 35 000 případům. Záchranka je unikátní nejen tím, že předává přesnou polohu zraněného. Na dispečinky záchranářů posílá stiskem nouzového tlačítka i další údaje o volajícím - jeho zdravotní indispozice, stav baterie, kontakty na osoby blízké a další informace, které má uživatel vyplněny ve svém profilu.

Aplikaci mohou navíc užívat i neslyšící a nevidomí. Záchranka je plně funkční na území České republiky, Rakouska a na slovenských horách. Letos na podzim přibude nově Maďarsko.

„V aplikaci se také nachází největší databáze automatizovaných externích defibrilátorů v České republice, nyní jich tam máme 1 300 a přibývají denně,“ říká autor Záchranky Filip Maleňák. Další důležitou součástí aplikace je interaktivní návod první pomoci, který vznikl ve spolupráci s Českou resuscitační radou. Každý uživatel se tak může vzdělávat přímo ve svém mobilním telefonu.

Záchranka má navíc i výukovou verzi přímo pro organizace vyučující první pomoc. Aktuálně ji využívá 600 lektorů a lektorek. Více informací o aplikaci, která by rozhodně neměla chybět ve vašem telefonu, najdete na těchto internetových stránkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru