VIDEO: Unikátní záběry ukazují, jak vykolejil nákladní vlak v sousedním kraji
Místo havárie. Foto: HZS Karlovarského kraje
Zajímavosti

Mariánské Lázně - Železniční souprava tvořená dvěma lokomotivami a šestnácti vagony vykolejila v neděli odpoledne u Mariánských Lázní. Nehoda se stala na hlavní železniční trati z Mariánských Lázní na Plzeň. Provoz na trati je zastavený.

Nákladní vlak převážel sypký vápenec. Jedenáct vagonů skončilo mimo kolejový svršek, část převáženého materiálu se vysypala. Nehoda se stala v místě stavby nové silnice, na stavbě v době nehody bylo několik dělníků. Jednoho z nich na místě zkontrolovala záchranná služba. Na místě zasahovalo šest jednotek hasičů. Ti zajistili místo nehody, průzkumem vyloučili možnost osob pod převrácenými vagony.

Místo události si po příjezdu převzali drážní hasiči. Pro vyproštění vlaku povolali na místo těžkou vyprošťovací techniku. Samotné vyproštění bude probíhat v následujících dnech. Poté bude možné posoudit celý rozsah poškození kolejí i trakčního vedení. Příčinu nehody zjišťuje policie a drážní inspekce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru