VIDEOREPORTÁŽ: Ohlédnutí za 5. ročníkem Podnikatelského fóra Ústeckého kraje
5. ročník Podnikatelského fóra Ústeckého kraje, PŘEDSEDKYNĚ HSRÚK GABRIELA NEKOLOVÁ
Zajímavosti

Ústecký kraj - Chceme do našeho regionu lákat další zahraniční investory? A jaké? Potřebujeme zahraniční pracovní sílu? Jaké to přináší výhody? Jaké nevýhody z toho plynou? Například pro města, obce obyvatele Ústeckého kraje? Posouvají nás mezinárodní projekty? V oblasti testování dopravních prostředků bez řidiče či získávání geotermální energie, výměny zkušeností v oblasti vědy, výzkumu, ale i státní správy - jednoduše inspirace ze zahraničí. O tomto a mnohém dalším bylo diskutováno na 5. ročníku Podnikatelského fóra Ústeckého kraje.

Jak se již stalo tradicí, Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje a Ústecký kraj i letos organizovaly Podnikatelského fórum Ústeckého kraje, tentokráte na téma „mezinárodní spolupráce“. Fórum proběhlo ve dnech 17. a 18. června 2019 v prostorách Hradu Litoměřice. Celou akci zaštítil ministr zahraničních věcí.

Tato dvoudenní akce byla rozdělena na několik částí. Od tématu restrukturalizace, přes příklady zahraničních projektů a aktivit, diskuzi o zahraničních investicích, expanzi na zahraniční trhy až po klady a zápory zahraniční pracovní síly. Fóra se zúčastnilo přes 100 osob z řad firem, ministerstev, krajských i obecních samospráv, neziskových a rozvojových organizací, zástupců zaměstnavatelů i zaměstnanců. V rámci prvního dne pak přednášeli i odborníci z Polska, Německa a Slovenska.

https://www.youtube.com/watch?v=s-iOqpsF2_Y

Tuto akci by nebylo možné realizovat také bez partnerů, kterými byli Statutárního města Most, města Litoměřice, společnosti Panattoni Europe, Severočeských dolů a Sev.en Energy. Pitný režim na akci zajistila již tradičně Bílinská kyselka. Pro podporu lokálního podnikání byly pro zajištění všech služeb akce využiti místní dodavatelé.

Více informací o programu, fotogalerie i všechny prezentace a doprovodné materiály lze nalézt na www.forumusteckykraj.cz.

0307forum2 

PANELOVÁ DISKUZE na téma: ZAHRANIČNÍ INVESTOŘI - ANO ČI NE? Moderátor: Jaroslav Koutský, děkan Fakulty sociálně ekonomické, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně. Účastníci: Pavel Chovanec, ředitel Divize investic, Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest; Pavel Sovička, generální ředitel, Panattoni Europe; Jan Paparega, primátor, statutární město Most; Lukáš Martin, ředitel Sekce mezinárodních vztahů, Svaz průmyslu a dopravy ČR; Martin Klika, 1. náměstek hejtmana, Ústecký kraj;Jaroslav Krch, ředitel, SPZ Triangle, příspěvková organizace.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru