OBRAZEM: Medvědi a opice na sněhu. Takhle v zooparku chladí ve vedrech zvířata
Medvědi si sníh užívali. Foto: 5x Zoopark Chomutov
Zajímavosti

Chomutov – Neobvyklou podívanou si mohli užít návštěvníci, kteří zavítali v úterý 2. července do chomutovského zooparku. Přestože je právě léto, viděli tady medvědy, kteří dováděli na sněhu.

Hromadu studeného sněhu a ledu nechalo vedení zooparku přivézt zvířatům ze zimního stadionu, jednalo se o zbytky po úpravě ledu. Důvodem byl fakt, že medvědi v parných letních dnech opravdu trpí, a sníh je může aspoň na chvíli příjemně osvěžit. Zvířata to také okamžitě pochopila a v bílé nadílce se pořádně vyválela. Nejvíce si to užívala Míša, která byla v minulém životě nejspíš ledním medvědem.

0307medved3

Radovánky ve sněhu si chomutovští medvědi vyzkoušeli letos už podruhé (poprvé dostali sníh do svého výběhu zhruba před týdnem). A pracovníci zooparku by tuto akci ještě rádi zopakovali. Dokonce na neobvyklou podívanou, kterou vtipně nazvali “Koulování s medvědy”, lákali návštěvníky na facebooku.

Sníh dostaly na ochlazení v uplynulých horkých dnech například také opice.

0307opice

0307medved1

0307medved4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru