Zdroj: Depostiphotos
Zajímavosti

Jaro je tu v plné síle a to znamená, že se sezona kempování kvapem blíží! Ať už se chystáte co Chorvatska nebo na Slapy, nastává ideální čas pustit se do příprav. A hlavně do kontroly vaší kempovací výbavy.

Kontrola kempovací výbavy – jak na to a na co nezapomenout?

Začátek jara je ideální čas zjistit, jestli je vaše výbava do kempu ve formě, jakou si pamatujete. Nic totiž nenaštve víc, než dorazit do své destinace a místo zaslouženého odpočinku shánět v cizím prostředí nový stan nebo karimatku. 

Co všechno zkontrolovat a jak na to?

Stan, spacák a karimatka je naprostý základ, u kterého byste měli mít před cestou do přírody 100% jistotu, že fungují, jak mají. 

Ideální je vytáhnout vše na zahradu a rozložit. Na postaveném stanu a nafouknuté karimatce zjistíte problém nejrychleji a můžete ho začít řešit s dostatečným předstihem

Pokud to není možné, vystavte své potřeby na spaní alespoň vizuální kontrole. Rozbalte stan a zjistěte, zda se v něm na vás nešklebí díra. 

Nafoukněte karimatku, rozdělejte spacáky a zjistěte, jestli vše funguje jak má.

Nezapomeňte zkontrolovat ani nábytek a potřeby na vaření. Opravdu jste minulý rok dovezli vše ve stavu, který vám v kempu umožní fungovat, jak jste zvyklí, i letos?

Vypověděla část vaší výbavy službu? Zjistěte, jak vybrat takovou, která vás na holičkách nenechá

Občas se prostě stane, že výbava nevydrží. Možná je za tím její pokročilejší věk, špatné skladování nebo se prostě minulý rok stala nehoda, kterou jste přehlédli nebo ji jednoduše vytěsnili.

Pokud závadu zjistíte včas, nic se neděje. Máte dostatek prostoru pořídit novou. Tápete, co z té obrovské nabídky kempovacího vybavení vybrat? Obraťte se na odborníky. 

Na webových stránkách Affekt.cz si můžete přečíst Jak vybrat stan, karimatku, ale třeba také čelovku či další vybavení nejen do kempu, ale i na další outdoorová dobrodružství nebo adrenalinové sporty.

Fyzická příprava na letní sezonu

Kromě vybavení je před sezónou důležité trošku zkontrolovat i svou kondici. To platí zvlášť pro ty z nás, kteří zimní období tráví spíše na gauči než třeba na Šumavě. Pokud máte pocit, že jste možná trošku vypadli z formy, právě teď je nejlepší doba obout pohorky (nasednout na kolo) a začít trénovat, aby se pro vás první letní výlet nestal nepříjemně náročným překvapením.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru