VIDEO: V teráriích na služebně strážníků žijí exotičtí hadi i pavouci, které odchytili ve městě
Strážník Roman Tuček. Foto: Oldřich Hájek
Lidé

Most - V sídle Městské policie v Mostě už několik roků funguje jedna z místností jako útočiště pro odchycená exotická zvířata, ke kterým se nikdo nehlásí.

„Zřídili jsme ji vzhledem k tomu, že je obtížné tento druh zvířat někam umísťovat, jedná se o plazy, pavouky a tak dále,“ vysvětluje ředitel Městské policie v Mostě Jaroslav Hrvol.

Před lety se proto strážník Roman Tuček nabídl, že zřídí záchrannou stanici. U Městské policie v Mostě pracuje téměř od jejích začátků, od roku 1992. Díky jeho zájmu o plazy a další zvířata mohla vzniknout v sídle strážníků specializovaná terarijní místnost.

U jednotlivých zvířat je jejich popis, datum a místo, kde byla odchycena. Místní fauna slouží i ke vzdělávání. Ke strážníkům míří v běžném školním roce v rámci výuky celé třídy, aby se seznámily s cizokrajnými živočichy.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=pW81iG5QPGA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru