Radek Kilevník se stará o tom, aby hračky neskončily zbytečně na smetišti. Zdroj: FB Rehračky
Lidé

Vamberk – Hraček se vyrábí stále více a stále více z nich končí na skládkách, nebo ve spalovnách. Přitom je spousta dětí, kterým by mohly udělat radost. Díky projektu Rehračky Radka Kilevníka můžete dát hračkám další život. 

Radek Kilevník hračky shromažďuje, opravuje a opět je uvádí do oběhu, aby někomu udělaly radost. Díky tomu se nemusí vyrábět další a další hračky a další vyhazovat. Pokud tedy chcete udělat radost dětem na Vánoce a sami mít dobrý pocit, že jste nepřispěli k vánočnímu konzumnímu šílenství, podívejte se na web https://www.rehracky.online, kde si určitě vyberete. 

V čem spočívá vaše činnost? 

Spíš sbírám nevyužité hračky a dávám je do oběhu. Pokud jsou rozbité hračky a jde to, pak to udělám, ale není to moje priorita. Sám mám čtyři děti a vím, jaké to je jít se čtyřmi dětmi do hračkárny. Je to úplně zbytečné, protože na světě je už vyprodukovaných tolik hraček, že to ani není možné.

Jak je těžké hračky opravovat?

Opravuji jen sporadicky, sem tam něco zalepím, utáhnu, zašroubuji. Když někde něco chybí, tak to dáme na hraní na dětské hřiště. Hračky třídím podle různých kategorií. Jedna z nich je na dětské hřiště, kde by už doma nebyly v pořádku, ale na písek bohatě stačí. Náročné to tedy není.

Jak s vámi mohou lidé spolupracovat? 

Lidé si doma vytřídí nevyužité hračky, dají to do krabic, odnesou ji do zásilkovny a tam řeknou můj kód – je na stránce rehracky.cz. A to je z jejich strany všechno. Hračky přijdou do Vamberka, kde to třídím. Hračky jdou na náš e-shop https://www.rehracky.online/, nebo mi pomáhá e-shop odkarla.cz. S těmi jsem se domluvil, když nebudu stíhat, aby mě hračky nezavalily. Moje priorita je, když hračky přijdou, aby se co nejdříve vrátily do oběhu. Hračky jde nakoupit také na facebookových skupinách, máme tři lokální pobočky v Rychnově, Táboře a Plzni, dále bych chtěl udělat i větší města.

Takto to vypadá, když dorazí kurýr se zaslanými hračkami. 

 Kromě děkovných dopisů s uznáním pro tuto činnost občas dorazí i nějaká drobnost na povzbuzení v další práci.

 

Na webu jsou vždy hračky vystaveny i s metrem, aby měli kupující představu, jak je hračka velká. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru