23 TIPŮ NA VÍKEND! Spousta dětských dnů, koncerty nejpopulárnějších hvězd a další akce na severu Čech
Koná se nepřeberné množství dětských dnů. Foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj - Už se těšíte na víkend a přemýšlíte co podniknete? Máme pro vás několik tipů, jak příjemně strávit volný čas.

První červnový víkend bude hlavně ve znamení svátku všech dětí. Ještě v pátek vás na mnoha místech našeho kraje čekají otevřené dveře v podvečerních hodinách v mnoha muzeích, galeriích, či dalších památkových objektech v rámci akce Muzejní noc. Již zmíněné objekty jsou v tento den otevřeny déle, než obvykle (někdy i přes půlnoc) a vstupné do nich je navíc buď snížené, nebo úplně zdarma.

Přinášíme vám více než dvě desítky tipů na akce, jež se o víkendu uskuteční v Ústeckém kraji:

CHOMUTOVSKO

Chomutov

1. června – Den dětí v Zooparku Chomutov – 13 až 17 hodin

  • Od počítačů do přírody, od televize ke sportu. Tak letos Zoopark Chomutov pojal svůj tradiční Den dětí. Konat se bude v sobotu 1. června odpoledne ve skanzenu Stará Ves. Na děti čeká spousta zábavy, zážitků, drobných odměn a především sportování. „Hlavní naší myšlenkou je vytáhnout děti od počítačů a televizí a hravou formou je dovést k pohybu na čerstvém vzduchu,“ potvrzuje základní cíl Věra Fryčová, ředitelka zooparku.
  • Vstupné – vstupenka do Zooparku

1. června – Farmářské trhy v Chomutově – od 8 do 12 hodin

  • Nenechte si ujít Farmářské trhy na náměstí 1. máje v Chomutově. Na celkem 22 trzích si můžete nakoupit podle období jarní sadbu, sezonní ovoce, zeleninu, sýry, masné a uzenářské výrobky z tuzemských chovů a zpracované místními řezníky, med, slané a sladké pečivo, ovocné šťávy, mošty, houby, květiny a další.

Kadaň

1. června - Narozeniny Maxipsa Fíka v Kadani 2019 – od 10 do 18 hodin

  • Mnozí lidé se diví, pročbude slavný pohádkový hrdina slavit narozeniny právě v Kadani. Věc je ale jednoduchá. Fík se narodil v nedalekém Ahníkově a protože tahle vesnice už bohužel zmizela, oslaví narozeniny v nejbližším městě - Kadani. Tím spÚ, že jeho duchovní otec, spisovatel Rudolf Čechura, měl ke Kadani blízký vztah. Oslava narozenin Maxipsa Fíka bude vlastně velikým dětským festivalem v ulicích celého města. A protože Maxipes Fík byl světoběžník a odborník v mnoha směrech, budou i oslavy inspirovány mnoha jeho dobrodružstvími. Co by to ale bylo za narozeniny bez oslavence. I sám Maxipes samozřejmě přijde. A bude rozdávat podpisy a taky ceny vítězům her a soutěží.
  • Vstupné neuvedeno

LOUNSKO

Louny

1. června – Dětský den na koupališti v Lounech – od 10 do 17 hodin

  • Zábavný program pro děti je připraven na sobotu na městském koupališti v Lounech od 10 do 17 hodin. Chlapci a děvčata se mohou těšit na diskotéku, skákací hrad, závody RC modelů, chůdy a překážkovou dráhu, skákání v pytli, lukostřelbu, simulátor F1 a na koupání a skluzavky. V případě špatného počasí budou připraveny stany.
  • Vstupné mají děti zdarma, dospělí 40 Kč

Žatec

1. června – Dětský den v klášterní zahradě v Žatci – od 13 do 14hodin

  • Dětský den, pořádaný v sobotu 1. června městem Žatec a jeho partnery, se přesouvá z Chrámu chmele a piva do Klášterní zahrady. A jeho začátek nebude ve 13, ale až ve 14 hodin. Na programu jsou soutěže pro děti, kejklířské kousky Thomase Lupina, tanečnice srdcové Eso s ukázkami a kurzíky historických tanců, pohádka se soutěží a skotačení s dětmi v tanci s Ohřinkou a Srdcovým Esem. Akce končí v 18 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

Jimlín

2. června – Dětský den na zámku Nový Hrad v Jimlíně – od 10 do 17 hodin

  • Oslavy dětského dne chystají v neděli 2. června na zámku Nový Hrad v Jimlíně. Program začíná v 10 a končí v 17 hodin. Během akce vystoupí například zpěvačka Heidi Janků nebo kejklíř Ingnis. Připraven bude dětský animační program s Alenou a Davidem a spousta soutěží pro děti. Současně bude možné navštívit výstavu ve sklepích zámku Dracula a ti druzí.
  • Vstupné na akci je dobrovolné

Březno

1. června - Mezinárodního dne bláta s názvem Duch hlíny - 10 až 18 hodin

  • Oblastní muzeum v Lounech zve v sobotu 1. června do Archeoskanzenu Březno u Loun na oslavu Mezinárodního dne bláta s názvem Duch hlíny. Během akce si budou moci návštěvníci vyzkoušet například výrobu keramiky různými způsoby (točením na kruhu i v ruce), techniky a technologie stavění z hlíny a velké bahnění.... Na programu jsou ukázky pravěké kuchyně nebo archeologická přednáška Keramika v pravěku. K dispozici bude také ohniště, kde si mohou návštěvníci něco dobrého opéct. Občerstvení v podobě palačinek a dobré kávy bude zajištěno.
  • Vstupné je dobrovolné (doporučená cena je 60 korun za plné vstupné, 40 korun za snížené a 160 korun za rodinné vstupné)

1505vyzvactenarum

MOSTECKO

Most

1. června - Fler jarmark a Dětský den v Mostě 2019 – od 10 do 18 hodin

  • Oblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace chystají Fler jarmark a Dětský den v Mostě. Můžete se těšit na známé i nové prodejce, které jste mohli vidět v uplynulých letech na námi pořádaných Fler jarmarcích zde v Mostě, ale i v Oseku či Teplicích. Budete si zde moci koupit originální ručně vyráběné dekorace, oblečení, tašky, deky, šperky, keramiku, plstěné výrobky, hračky, háčkované a pletené výrobky, mýdla, bylinkové sole do koupele, kožené výrobky, kabelky, pásky, peněženky, patchwork, čokoládové pralinky a spoustu dalších originálních výrobků.
  • Děti si budou moci v rámci dětského dne vyzkoušet řadu tradičních ručně vyráběných atrakcí a jejich snaha bude odměněna. Prohlédnout si můžete i expozice muzea. Připraveno bude i občerstvení, pamlsky a dobrá káva. Přijďte se pobavit napříč generacemi, každý si zde najde to své.
  • Vstupné neuvedeno

1. června - Den dětí v Podkrušnohorském technickém muzeu Most - od 10 do 14 hodin

  • Podkrušnohorské technické muzeum a bývalý Důl Julius III, Most – Kopisty pořádají dětský den. Čekají vás ukázky klubu vojenské historie, práve Městské policie Most, techniky Báňské záchranné služby, hasičské techniky. Vyzkoušejte si dolování rudy, rýžování českých granátů, projeďte se úzkokolejkou, zastřílejte si ze vzduchovky a čekají vás další zajímavé činnosti a soutěže. K dispozici bude stánek s občerstvením a budou se opékat buřty.
  • Vstupné zdarma

TEPLICKO

Teplice

1. června - OC Galerie Teplice - Den dětí a skvělá BMX Freestyle Show – 12 – 18 hodin

  • Den dětí můžete s teplickou Galerií oslavit velmi zajímavým způsobem. V sobotu 1. června proběhne před tímto obchodním centrem velmi oblíbená BMX Freestyle Show. Čekají vás zajímavé workshopy, škola ježdění, výuka základních triků, freestyle fotbal, footbag and funbox show. Kromě pěkné podívané budete mít možnost si vše i osobně vyzkoušet. Na náměstí před OC Galerie na vás bude čekat překážková dráha, kola k vypůjčení a závěrem programu nebude chybět ani autogramiáda sportovců.
  • Vstupné zdarma

1. června - Den dětí v Lanovém parku – 10 až 16 hodin

  • Den dětí můžete oslvit na parkovišti Kauflandu a v Lanovém parku Teplice.
  • Vstupné neuvedeno

1. a 2. června – interaktivní výstava Poznávej s Igráčken v Galerii Teplice

  • Až do 2. června můžete do teplické Galerie zajít na výstavu Poznávej s IGRÁČKEM. Výstava představuje zábavnou formou prostřednictvím mnoha interaktivních tematických panelů svět rekordů a kuriozit, fyzikální zákony nebo optické klamy. Kromě toho na návštěvníky čekají zajímavosti z oblasti dopravy, zeměpisu, zvířecí říše nebo lidského těla. Děti pobaví například funkční model srdce nebo hlukoměr. Atraktivní je bezesporu také panel s vysílačem Morseovy abecedy. Průvodcem výstavy není samozřejmě nikdo jiný než oblíbená postava IGRÁČKA. Zábavnou výstavu Poznávej s IGRÁČKEM připravila společnost EFKO, český výrobce her a hraček.
  • Vstupné zdarma.

2. června - Den dětí - Skatepark Anger Teplice – od 15 hodin

  • Ke dni dětí pro vás DDM Teplice připravil velkolepé sportovní odpoledne pro celou rodinu. Přijďte s námi v neděli 2.6. oslavit den dětí do skateparku Anger! DDM Teplice ve spolupráci s Českým atletickým svazem připravil sportovně-zábavní program, kterého se mohou zúčastnit nejen děti, ale také jejich rodiče. Čekají vás atletické disciplíny, ukázky skateboardingu a in-line bruslení, závody na odstrkávadlech a koloběžkách. Zároveň na místě zahájíme zápis do zájmových kroužků pro školní rok 2019/20, budete mít tedy možnost vybírat z plné nabídky mezi prvními. Za zmínku stojí také účast dvojnásobné medailistky z ME a držitelky národního rekordu Anežky Drahotové. Na závěr akce proběhne slosování Velké soutěže o tablet LENOVO a roční zápisné do kroužku DDM.
  • Slosovatelné kupony do soutěže získáte na Dnech otevřených dveří.
  • Vstupné neuvedeno

Bílina

1. června - Michal David - Open Air Tour 2019 Bílina – od 19 hodin

  • MICHAL DAVID vyráží na své druhé OPEN AIR TOUR. Po úspěšném Open Air Tour 2018 zavítá Michal David v příštím roce během června a září opět do menších měst a obcí po celé České republice. Michala Davida doprovodí na koncertech již prověřená a úspěšná kapela KVATRO, kterou diváci mohli vidět v loňském roce na všech jeho koncertech.
  • Management Michala Davida se snažil najít jiné lokace, než v minulém roce. “Snažíme se, aby tyto koncerty byly přístupné co největšímu počtu fanoušků." V příštím roce koncerty opět proběhnou v letních kinech, amfiteátrech nebo v zámeckých parcích. Všichni diváci se určitě mohou těšit na nezapomenutelnou show. Zazní jak prověřené úspěšné hity tohoto zpěváka, tak i písně "z archivu". Open Air TOUR 2019 proběhne bez dalšího hosta. Fanoušky tak čeká téměř dvouhodinový koncert bez přestávky. Koncert se uskuteční v Letním amfiteátru Kyselka v Bílině.
  • Vstupné 590,- Kč

Dubí

1. června - Dětský den v Hotelu Pomezí v Dubí – od 11 do 15 hodin

  • Dětský den v Hotelu Pomezí proběhne v sobotu 1. června a ponese tématiku cesty za pokladem. Zábava to bude nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče. Od 11 hodin dopoledne do 15. hodiny odpolední budou připraveny atrakce pro děti a tvořivá dílna. Příjemným bonusem je pak vstupné pro všechny zdarma. Zájemci si budou moci vyzkoušet elektrokola a koloběžky z nově otevřené půjčovny. Hudební produkce pod taktovkou DJ Bohdana naladí všechny na tu pravou atmosféru a bude možné využít jak vnitřní, tak i venkovní občerstvení. Pro děti budou připraveny soutěžní disciplíny, za každou vysoutěženou pak získají razítko, za plný počet razítek obdrží poklad. Venkovní kiosek i vnitřní restaurace nabídne zázemí pro celou rodinu.
  • Vstupné neuvedeno

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

1. června - Dětský den v areálu Větruše – od 14 do 16.30 hodin

  • Dne 1. 6. 2019 se od 14 hodin koná otevření nového dětského hřiště v areálu Větruše. Po slavnostním otevření proběhne křest Dlouhonohých skřítků, které pokřtí autoři vítězných jmen soutěže “Pojmenuj svého skřítka“. Od 14:30 do 16:30 bude u zrcadlového bludiště probíhat doprovodný program - provazochodectví, bublinková show, malování na obličej a také soutěže s Dlouhonohými skřítky o zajímavé ceny.
  • Vstupné neuvedeno

1. června - Habera Team - Ústí nad Labem – od 19.30 hodin

  • Vážení a milí příznivci skupiny TEAM! Palo Habera a skupina TEAM s velkou radostí oznamují, že vyráží v květnu a červnu 2019 na velké turné po největších halách v České republice. Team zaznamenal na poslední šňůře v roce 2016 vyprodané haly, vynikající reakce fanoušků i skvělé hudební kritiky. Na tento úspěch chce navázat i nyní. Kapela se velmi těší na kontakt se svými věrnými posluchači a na koncerty se pečlivě připravuje. Předskokanem koncertu bude PETER CMORIK BAND. Koncert se koná na zimním stadionu v Ústí nad Labem na Klíši, ul. Masarykova 974/232
  • Vstupné 890,- Kč

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

1. června - Litoměřický hrozen 2019 – 13 až 22 hodin

  • Přijďte ochutnat kvalitní vána z Čech a Moravy na akci Litoměřický hrozen 2019. 8.ročník prezentační, prodejní a soutěžní výstavy vín se koná 1. června v prostorách Hradu Litoměřice.
  • Vstupné 100 Kč

Libochovice

1. června - Výstava kaktusů na zámku Libochovice – od 9 do 17 hodin

  • Klub pěstitelů kaktusů a sukulentů v Roudnici nad Labem vás srdečně zve do skleníku zámku Libochovice na svou již 57. výstavu.
  • Vstupné neuvedeno

Hrad Házmburk

1. června - Středověký den pro děti i dospělé na hradě Házmburk – od 11 do 17 hodin

  • Pohádkový hrad pro děti s Bílou paní, která bude mít pro děti připravené sladkosti a truhlu s překvapením. Vystoupení, šermířské skupiny a její doprovodný program, bude připaraven táborák během celého dne, kde si budete moci opéct špekáčky.
  • Vstupné neuvedeno

Zámek Ploskovice

1. června - Výstava plastikových modelů – 8 až 15 hodin

  • Klub litoměřických plastikových modelářů pořádá veřejnou soutěž a výstavu plastikových modelů. Probíhat bude v sobotu 1. června ve vestibulu zámku Ploskovice.
  • Vstupné neuvedeno

Úštěk

1. června - Happening aneb hudební obléhání Úštěka – od 14 hodin

  • Pěvecké sbory, dechovky, muzikanti, kapely. Všichni si přijďte zamuzicírovat, zazpívat anebo jen povzbudit. Čeká vás bohatý hudební program, dobré jídlo a pití.
  • Vstupné neuvedeno

DĚČÍNSKO

Děčín

1. a 2. června – ZOO Děčín dětem – od 8 do 19 hodin

  • Děčínská zoologická zahrada má pro děti dárek k jejich svátku. Je jím vstup za pouhou desetikorunu pro všechny děti ve věku od 3 do 18 let (děti 0-3 roky mají vstup celoročně zdarma). Akce platí v termínu od 1. do 2. června 2019 vždy od 8:00 – 19.00 h a za tuto zvýhodněnou cenu lze navštívit i Expozici Rajské ostrovy.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru